Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesť pri močení

    , Autor: Aduszia

    Dobrý večer chcela by som sa spýtať mamina ma taky problém. Dnes si kychla a niečo jej puklo v maternici alebo niekde odvtedy jak jej to puklo tak pri močení ju to reže a išla jej aj krv. Co by to mohlo byt? Ďakujem vopred za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto sa Vám neviem bližšie vyjadriť, príčin ťažkostí môže byť viacero. Odporúčam navštíviť obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrenia určí ďalší postup.

Podobné otázky

  • svrbenie

    , Autor: peetttkkkakkak

    Dobrý deň, mám taký problém. Už asi týžden ma svrbia pysky ohanbia. Nemám žiadnu bolesť pri močení ani nezvyčajný výtok a bolí ma to iba na dotyk a pri poh. styku. Natieram si to Canestenom ale nepomáha. Pri poh. styku ma to tak akokeby reže hneď pri vstupe.Beriem asi pól roka antikoncepciu Belara a mala som už kvasinkovú infekciu aj zápal močových ciest a ani na jedno sa to nepodobá. Prosím o radu čo by to mohlo byť.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Zápal pošvy

    , Autor: Hanka21

    Pekný deň chcem sa spýtať, mávam tieto vaginálne problémy od spontánneho pôrodu,
    Predtým žiadne, stále vaginálny výtok, meškanie menštruácie, bolest pri močení a pálenie dr. mi predpísala vaginálne tabletky ale žiaľ nepomáhajú ani tie, poprosím o radu ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nepoznám žiadna bližšie informácie, kedy ste rodili, ako, či bol pôrod komplikovaný, či bolo rozsiahlejšie pôrodné poranenie, či ste boli GBS pozitívna, ... preto je veľmi ťažké sa takto bližšie objektívne vyjadriť. Ak ešte kojíte, menštruácia môže byť nepravidelná, respektíve ju nemusíte mať vôbec. Skúsiť si môžete realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom, vhodné je aj užívanie vaginálnych probiotík. Nezabúdajte na dostatočný pitný režim, 2 litre tekutín denne. Pri ťažkostiach s močením je pri pretrvávaní vhodné vyšetriť moč a na základe výsledkov nasadiť potrebnú liečbu. U žien môže byť zanesená vaginálna infekcia do močových ciest alebo opačne, preto je dôležité zistiť zdroj prípadnej infekcie. Ak Vám nezaberá nasadená liečba, je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Antibiotika

    , Autor: Iv11

    Dobry den,
    Cca pred dvomi tyzdnami mi zacali problemy ako svrbenie a palenie na vonkajsej strane posvy. Po par dnoch sa pridala bolest pri moceni, avsak len pri zavere mocenia, pocit akoby mi zovrelo mechur, hlavne ked bolo mocu menej. Po tyzdni to trochu preslo, teraz je to spat. Bolest pri moceni je len ked je problem aj so svrbenim. V stredu vecer som jednorazovo uzila Afastural od lekara, dnes (piatok) mi podla vysledkov este zpred tyzdna - streptokok v moci - nadialku predpisal antibiotika ofloxin na 10 dni. CRP bolo v norme. Chcem sa opytat ci je nutne ich hned uzivat, antibiotika znasam velmi zle, mam slabu imunitu a po poslednych sa mi strasne rozvinula alergia, to ze je leto a je tazke vyhnut sa slnku pri ich uzivani je tiez neprijemne. Da sa pockat, ci este zaberie Afastural? Na svrbenie pouzivam zatial Rosalgin. Dakujem pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, máte zistenú urogenitálnu infekciu, ktorú je nutné preliečiť. Afastural by mal zabrať okamžite, respektíve do niekoľkých hodín. Podľa mňa to postačovať na infekciu u Vás nebude a v prípade pozitívnych výsledkov moča je potrebné užívať antibiotiká. Postupujte podľa odporúčaní lekára. Počas užívania antibiotík odporúčam užívanie probiotík, aj vaginálnych. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • bolest pri močeni

    , Autor: miriatko

    Dobrý večer, chcem vás poprosiť o radu. Minulý týžden vo štvrtok mi začervenalo ustie pošvy, opuchlo mi to, trošku aj svrbilo, vchod do pošvy bol suchý a bolestivý, výtok bol iba mierny, začala som si natierať okolie pošvy canesten kremom, v piatok som si zaviedla aj canesten vaginálnu tabletu / 1 kus čo sa predáva spolu s kremom/, príznaky začali už na druhý den ustupovať, len ma začalo bolieť ustie močovej rury a pri močení, v nedelu som s tou bolestou pri močení bola na pohotovosti, tam mi povedali, že moč mám čistý, že to mám z tej mykozy. V nedelu som užila ešte mykomax. Svrbenie, všetky potiaže naprosto ustupili, tak som ku gynekologovi nešla, výtok mám taký priesvitny, trošku dobiela, dnes som mala večer pohlavný styk s manželom, všetko bez problemov, pri styku žiadna bolesť, asi 2 hodiny postyku pocitujem opať bolesť pri močení a bolesť ustia močovej rúry. Podotýkam ja som veľmi citlivá na močové cesty, prekonala som množstvo infektov močových ciest, naopak gynekologické infekcie mám veľmi zriedkavo. Preto sa vás chcem opýtať čo na tu bolesť pri močení, či isť ku gynekologovi, on mi niečo dá, alebo k obvodnej lekárke, ked na pohotovosti povedali, že moč je čistý. Dakujem vám vopred veľmi pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    vhodnejšie by bolo ísť na kontrolu na gynekológiu, prípadne sa opäť skontroluje i moč,
    niekedy sa infekcie kombinujú a býva často súčasne infekcia aj moč.ciest aj v pošv.prostredí
    s pozdravom