Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvacanie po styku

    , Autor: Monča1979

    Dobry vecer. Pred 2tyzdnami som mala styk na druhy den mi prisla menstruacia (aspon som si myslela) bol uz cas len zacala dost slabo po 3dnoch sa spustili, no len na 2dni a odvtedy mam stale hnedy vytok a po stolici ide krv. Na jar som s tym bola u dr. Vsetky odbery boi dobre. No nemohol sa pozriet lebo hned to zacalo krvacat. Odporucil mi pauzu na nejaky cas a ze ak sa to bude opakovat bude treba operovat. No bolo to celkom ok az teraz. Uz su to 2tyzdne. Idu sviatky, je tu korona a tak by som vas chcela poprosit ci sa da nieco kupit bez predpisu alebo nejaku radu. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez vyšetrenia, ako aj poznania všetkých výsledkov vyšetrení, okolností, či informácií sa Vám neviem bližšie takto objektívne vyjadriť.

Podobné otázky

  • Zapal

    , Autor: Nikaaaaa

    Dobrý den,
    chcela by som vás názor na moje problémy, ktoré sa dookola točia. Už asi rok a pol. Neustále mám diskomfort, jemne svrbenie a pocit začínajúceho zápalu. Najhoršie asi po styku (aj s kondómom aj bez) a po menštruácii. Začalo sa to pozitívnou candidou a neskôr mi zistili ureaplazmu. A veľa veľa krát negatívne vytery. Aj v cytologii som mala zápalové zmeny. Stále som bola preliecena aj antibiotiká a užívaj aj doplnky na zlepšenie mikroflóry. Skúšam a striedam doplnky z lekárne. Teraz sa mi už často opakuje krvácanie po styku, môj gynekológ povedal že je všetko ok ale navštívila som aj iného, ktorý povedal že mám zápal krčka maternice. Dal mi macmiror. Po macmirore sa mi zosilnilo svrbenie. Môže to takto reagovať, brat ďalej? A čo hovoríte celkovo na môj stav. Imunitu mám vyšetrení je v poriadku, ale som už z toho v koncoch. Manžel bol vyšetrený ešte na začiatku, všetko ok.Ako keby sa mi stále robil zápal krčka, ale netuším z čoho.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v poslednej dobe pozorujem u viacerých pacientiek v našich ambulanciách zápaly krčka maternice. Príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero. Môže sa jednať aj o bakteriálnu vaginózu, vplyvom opakovane užívaných antibiotických preparátov. Narušená vaginálna mikroflóra môže spôsobiť ťažkosti. Čo sa týka zápalu krčka, na trhu je viacero voľnopredajných preparátov na podporu hojenia krčka. Väčšinou sa jedná o vaginálne gély, či vaginálne globulky, či čapíky. Vhodná je tiež realizácie kúry vaginálnymi probiotikami. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, výsledky vyšetrení, nálezy, ani okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Krcok maternice

    , Autor: Dorota57

    Dobry den, pan doktor, na preventivne prehliadky chodim kazdy rok, vzdy vsetko v poriadku. Tento rok sa vsak mojej lekarke nepáčil moj krcok, ze vyzera ako keby roztrapkany a ked mi robila ster, dost krvacal. Pytala sa na krvacanie po styku a mimo cyklus, co nemám. Odporucila mi cipky Gynella. Musim cakat na vysledky, len ma zaujima vas nazor na to.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez videnia nálezu a poznania výsledkov vyšetrení, ako aj ďalších okolností sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Najvhodnejšie je vyčkať na výsledky a postupovať podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa. Spomínané vaginálne kapsulky si aplikovať môžete.

  • Slabe krvacanie

    , Autor: kflori

    Dobry den

    Mam 22 rokov,antikoncepciu neberem.Som v strede cyklu, a predvcerom tj pondelok som objavila na nohavickach jasno cerveny flak, (v ten den som mala styk s partnerom) nebolo to silne ale take jasno cervene, potom som uz nic nemala len ked som isla na zachod tak ked som sa utrela tak to bolo krvave, inak vobec nekrvacam,brucho ma neboli,necitim nic nezvycajne.Menstruaciu mam dostat o dva tyzdne. Este som takyto problem nemala. Akurat tak pred mesiacom tiez tak v case ovulacie som pocitovala jemnu bolest v podbrsku ako ked mam dostat menstruaciu, inak nic. Menstruaciu som mala presne.
    Mozem byt prechladnuta?
    K lekarovi sa chystam, len teraz momentalne nie je dost casu preto sa pytam tu ze aspon nieco.
    Za odpoved Vam vopred dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    može ísť o krvácanie v dôsledku ovulácie prípadne o krvácanie po styku. ak sa bude krvácanie po styku opakovať je nutné vyhľadať a navštíviť lekára čo najskôr.