Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Biely výtok

    , Autor: Lulaaa

    Dobrý deň,
    Chcela by som sa Vás opýtať prečo som mala po hneď styku biely výtok. Nikdy som niečo také nemala. Bolo to biele podobne spermii, ale partner mal ochranu. Nemal ochranu počas celého styku dal si ho ku koncu. Mam aj plodné dni môže to niečo s tým súvisieť.?
    Ďakujem vopred sa odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za spomínaných okolností sa Váš pohlavný styk dá charakterizovať ako nechránený, keďže nebola použitá ochrana počas celého styku. Počas plodných dní je cervikálny hlien inej konzistencie, ako po zvyšok cyklu, mohlo sa jednať len o cervikálny hlien. Pošva takisto počas plodných dní produkuje väčšie množstvo vaginálneho sekrétu. Takto sa Vám ale neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri akýchkoľvek nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Výtok

    , Autor: JPM

    Dobrý deň
    Chcem sa spýtať - som v cca 7tt ,mám biely výtok ,viem,že to je v poriadku, len nie je úplne vodnaty , skôr taký hustejší,rosolovity - sem tam sa objaví biela hrudka . Nemám žiadne pálenie ani svrbenie
    Mám ísť radšej na gynekologiu na stery? Môže to byt zápal ?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusí sa jednať hneď o mykózu, môže sa jednať aj o fyziologický mliečny fluór spôsobený laktobacilmi, teda dobrými baktériami v pošve. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri nejasnostiach alebo ťažkostiach je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrenie zhodnotí nález a prípadne aj realizuje kultivačné vyšetrenie pošvy.

  • vaginóza + vaginálny výtok

    , Autor: jaja117

    Dobrý deň, trápi ma neustála vaginóza a s tým spojený biely výtok (zo steru zistený gardnerella + prevotela bivia) ostatné veci negatívne. Dostala som na to 12dní fluomizin. Po dobratí fluomizinu prišlo strašné svrbenie a pálenie (bol pokoj dva dni) je možné že som z tých tabletiek dostala mykózu?

    Dala som si 1tbl Canesten + krém (sebe aj partnerovi lebo mal začervenanie penisu, mohla sa aj jemu takto prejaviť mykóza?)

    Môže zo mňa ešte aj na druhý deň tá tabletka "vychádzať"?

    (Už mám okrem toho spravené výtery snáď na všetko cez kvasinky, chlam, myko, urea ..atď všetko je negatívne a problémy mám stále)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, prejavy mykózy mohol mať aj partner. Postupovali ste správne. Môže sa u Vás jednať o tzv. bakteriálnu vaginózu. Skúste si realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne si realizujte aspoň 10 dňovú kúru vaginálnymi probiotikami, ktoré je najlepšie si aplikovať do pošvy večer pred spaním. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Biely výtok

    , Autor: AdaAda3

    Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať či je v poriadku biely výtok po pohlavnom styku, ktorý bol pred 3 dňami. Užívam antikoncepciu, takže nechránený styk. Výtok je hustý, biely, nachádzajú sa v ňom menšie hrudky. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu sa jedná o normálny výtok, ktorý pošva produkuje, aj pri užívaní hormonálnej antikoncepcie. Ak nemáte žiadne ťažkosti, odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí ďalší postup.

  • Vytok

    , Autor: Luculka

    Dobrý deň ale ta menstruacia mi meškala už aj pred tým ako som začala užívať tie lieky čiže ona mi meškala aj pred užívaním liekov ako som spomínala vyššie začalo to takým svrbením zo spodu potom meškaním menštruácie a do toho ten biely vytok a do dnes sa mi menstruacia nedostavila ktomu som začala mať bolesti prsníkov a strašne bývam unavená a mam zmenu vykyvy nálad a chcem sa spýtať viete mi povedať či sa také príznaky nezačínajú keď mam mykozu?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nevylučujem, že máte vaginálnu infekciu, prípadne aj infekciu vnútorných pohlavných orgánov. Nepoznám ani ďalšie okolnosti a informácie. Bez vyšetrenia sa Vám naozaj neviem takto bližšie objektívne vyjadriť. Ak chcete problém riešiť, návšteve gynekológa sa nevyhnete.

  • O čo sa môže jednať?

    , Autor: Nat285

    Dobrý deň,
    Chcela by som sa opýtať, mala som s priateľom nechránený pohlavný styk pred 19 dňami cca menstruacia mi mešká už 7 dni. Testy som si robila 2 a stále negatívne respektíve včera som si robila a pred 4 dňami. Mala som mierne bolesti v podbrušku, citlivé prsia mám ale nie až tak že by som sa ich nemohla dotknúť a také plnšie sa mi zdajú ale pred ms mávam tak citlivé prsia že sa ich nemôžem dotknúť… Dnes som si ale všimla že ľavý prsník mam oveľa vecsi ako pravý to ako keby vnútro sa zvecsilo a je ťažší a iný od praveho ale žiadnu hračku tam nemám. A k tomu pár dni mi býva aj nevoľno… chcela som že si budem sledovať aj krčok tak ak som to správne nahmatala mi prišiel tvrdý a to mi aj priateľ potvrdil ale tak v podrepe je ľahko nahmatatelny ale v ľahu ani nie… a ráno aj cez deň zvyknem mávať kremovy biely výtok ale nie až tak veľmi veľa ale najviac ráno. Vopred vám ďakujem za váš názor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, z predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizované tehotenské testy môžu byť aj falošne negatívne. Odsledujte si to. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva, ako aj v prípade ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.