Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvácanie po pohlavnom styku

    , Autor: Nathallia

    Dobrý deň, presne v sobotu som mala po asi 2 rokoch pohlavný styk .. bolo to bolestivé a vcelku dosť.. len ide o to že po pár hodinách keď som šla na WC som si našla zakrvavené nohavičky hovorila som si že okey bolelo to dosť že kašlem na to ved to je asi normálne .. lenže krvácanie volakosi neustupuje úplne len sa zmiernňovalo.. myslela som si že to prejde postupne a že to nebudem riešiť..no len dnes ráno v utorok som išla na WC a mala som totálne krvavý toaletný papier ako pri menštruacií ktorá má prísť až za cca 10 dní. Je to normálne alebo mám sa ísť dať vyšetriť? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, teoreticky ste mohli dostať aj menštruáciu. Samozrejme, takto sa neviem bližšie vyjadriť. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach je vhodnejšie navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Krvácanie po pohlavnom styku pred MS

    , Autor: zizzi

    Dobry deň, pán doktor, viem, že otázok na túto tému tu už bolo, ale predsa sa chcem spýtať. Jemné som zakrvavala po pohlavnom styku, ale krv som si utrela ráno keď som bola na wc. Bol to 26.den cyklu takže som si myslela, že mi začala MS. Som na Duphastone kvôli nepravidelnej menštruácii a následnej stimulácii Clostilbegytom. Krv som utrela jemnú, len ráno potom celý deň a na ďalší už nič-cisto. Počas pohlavného styku som mala pocit, akoby sa ma manžel dotýkal až krčka, vtedy to jemne bolelo, alebo skôr tie "nárazy" boli také nepríjemné. Môže pohlavný styk spôsobiť takéto krvácanie? Sledovaná som bola mesiac dozadu ultrazvukom, doktor ma na nič neupozornil, že by niečo bolo zle. Na preventívnej prehliadke som ešte tento rok nebola, nárok na ňu mi vzniká tento mesiac marec/2022. Ďakujem za odpoveď.
    Pekný deň prajem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin zašpinenia, či zakrvácania môže byť viacero. Ak máte na krčku prítomnú eróziu, či ektrópium, príčina zašpinenia po pohlavnom styku môže byť spôsobená tým. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, respektíve sa objednať na preventívnu gynekologickú prehliadku, ktorá môže odhaliť príčinu Vašich ťažkostí.

  • Krvácanie po pohlavnom styku

    , Autor: Mischa

    Dobrý večer pán doktor, prosím vás mám taký problém; 20.2. mi skončila menštruácia ( ktorá bola ale vyvolaná liekmi Norethisteron, kôli polycystickym vaječníkom, takže som pred tým menzes nemala, a od prvého dňa menštruácie som začala brať antikoncepciu Maitalon), no menší problém nastal včera po pohlavnom styku, kedy som na WC začala krvácať, skoro ako pri menštruácii a na vložke mam niečo ako hnedo krvavý vytok. Myslíte že to môže byť aj ovulácia? Len sa mi to zdá skoro 4 dni po skončení menzesu. Dakujem za skorú odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie, najmä v začiatkoch užívania, je špinenie, najčastejšie tmavšou krvou, pomerne časté. Môže sa vyskytovať aj prakticky počas celého cyklu, nie len počas sedem dňovej pauzy, kedy by malo dôjsť ku krvácaniu z vysadenia. Organizmus si musí zvyknúť a nastaviť sa. Počas užívania hormonálnej antikoncepcie je ovulácia blokovaná, takže žena užívajúca kombinovanú hormonálnu antikoncepciu neovuluje. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Maternica

    , Autor: Mercedes

    A este by som sa chcela pitat ake su priznaki rakovina maternice ? Lebo jasom krvacala a stratila krv iba jeden den pretym som sa iba spinila ,,,

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, žena nemusí mať žiadne ťažkosti, alebo môže občasne zakrvácať, alebo na ultrazvuku je viditeľná vysoká sliznica v dutine maternice, prítomné môže byť krvácanie po pohlavnom styku.

  • Krvácanie po pohlavnom styku

    , Autor:

    Dobrý deň. Užívala som HAK 3roky. Vo februári som sa rozhodla vysadiť antikoncepciu a odvtedy mi neprišla menštruácia. Za posledný mesiac mi padajú pramene vlasov a po každom pohlavnom styku mám slabé krvácanie,ale bez bolestí. Pred približne troma mesiacmi mi začal vodnatý zapáchajùci výtok a pred týždňom som mala výtok ružovej farby a hustejší. Aj som si myslela, že mi príde menštruácia,ale doteraz nič. Robila som si tehu testy a všetky vyšli negatívne. Aj som sa snažila nájsť nejaké články na internete a všade bolo písané o rakovine krčka maternice. Prosím o Váš názor. Ku Dr. som sa chystala dnes, no má dovolenku. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, po vysadení homonálnej antikoncepcie môže prísť menzes aj pol roka po vysadení. Čo sa týka vypadávania vlasov, je to zrejme v dôsledku vysadenia antikoncepcie a zmeny hladiny hormónov. Špinenie po pohlavnom styku môže byť z rôznych príčin, jednou z nich môže byť prítomnosť ektrópia na krčku maternice. V najbližšom čase navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám na základe gynekologického, ako aj USG vyšetrenia povie viac.

  • Antikioncepcia

    , Autor: odbornik6

    Beriem Antikoncepciu MISTRA na 8 den som mala nechraneny styk... mam spinenie a mierne krvacanie, moye byt ze som tehotna?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    špinenie alebo krvácanie nie je príznakom tehotenstva, ak máte krvácanie po pohlavnom styku bolo by vhodné navštíviť lekára aby vylúčil krvácanie z krčka maternice. Ak sa jedná o prvé balenie a teda s antikoncepciou začínate, je takéto krvácanie v rámci prvých troch cyklov bežné.