Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvácanie po pohlavnom styku pred MS

    , Autor: zizzi

    Dobry deň, pán doktor, viem, že otázok na túto tému tu už bolo, ale predsa sa chcem spýtať. Jemné som zakrvavala po pohlavnom styku, ale krv som si utrela ráno keď som bola na wc. Bol to 26.den cyklu takže som si myslela, že mi začala MS. Som na Duphastone kvôli nepravidelnej menštruácii a následnej stimulácii Clostilbegytom. Krv som utrela jemnú, len ráno potom celý deň a na ďalší už nič-cisto. Počas pohlavného styku som mala pocit, akoby sa ma manžel dotýkal až krčka, vtedy to jemne bolelo, alebo skôr tie "nárazy" boli také nepríjemné. Môže pohlavný styk spôsobiť takéto krvácanie? Sledovaná som bola mesiac dozadu ultrazvukom, doktor ma na nič neupozornil, že by niečo bolo zle. Na preventívnej prehliadke som ešte tento rok nebola, nárok na ňu mi vzniká tento mesiac marec/2022. Ďakujem za odpoveď.
    Pekný deň prajem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin zašpinenia, či zakrvácania môže byť viacero. Ak máte na krčku prítomnú eróziu, či ektrópium, príčina zašpinenia po pohlavnom styku môže byť spôsobená tým. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, respektíve sa objednať na preventívnu gynekologickú prehliadku, ktorá môže odhaliť príčinu Vašich ťažkostí.