Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
10,936 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Po kyrete

    , Autor: Kata

    Dobrý večer, chcela by som sa opýtať, či má nejaký vplyv na maternicu vonkajší orgazmus-dráždenie klyt. Ak som 2 týždne po kyretazi, môže mi to nejako uškodiť pri hojení? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pohlavný styk ako aj orgazmus nemá žiadny vplyv na rast sliznice dutiny maternice po výkone.

Podobné otázky

  • vnutromaternicove teliesko

    , Autor:

    Dobry den.
    Po kyrete po spont.potrate,mi zistili Asher.syndrom.Mala som len 1 zrast,ktory sa podarilo rozrusit aplikovanim spec.gelu pri vysetreni dutiny maternice 3D. Ako prevenciu zlepenia a zrastenia maternice mi vlozili IUD LEVOSERT,len na 1-3cykly,a nasadili mi aj Estrofem na podporu rastu sliznice.Nakolko mame 3 rocnu dcerku,a chceli by sme este aspon jedno dieta,chcela by som vediet aj vas nazor na sance otehotnenia.Kedze mi vraveli ze pravdepodobnost uspesneho tehotenstva mam vysoku.Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, keďže nepoznám žiadne bližšie informácie, výsledky vyšetrení, nálezy ani konkrétnosti operačných výkonov alebo aplikovaných postupov, je veľmi ťažké sa adekvátne a objektívne bližšie vyjadriť. Môžem Vám odpovedať iba vo všeobecnosti. Ak sa prišlo na príčinu problému a ten bol úspešne odstránený, čo podľa Vášho opisu bol, na základe Vami napísaného sa domnievam, že šanca na tehotenstvo je pomerne priaznivá.

  • vynechana menstruacia po kyrete

    , Autor:

    Dobry den,
    Chcem sa poradit ohladne vynechania menstruacie.Mam 31r,jedno dieta 3,5r.Po 9mes.snazenia som spontanne otehotnela,no vo februari v 12+2tt zistili zamlcany potrat.Bola mi robena kyretaz a dnes je to 3 mesiac co som nedostala menzes.Na Usg mam 8mm vysku sliznice maternice vraj trosku dorastla.Tento mesiac som brala vysokohorm. Hak VREYA,a stale nic.Vraj to moze byt bud zlepene steny maternice alebo Asher.syndrom.Som aj obj.na HSN vys.dutiny maternice.Aky je postup pri takychto dg?Je mozne aby som este otehotnela?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, je veľmi zbytočné sa predbežne vyjadrovať k prakticky ešte nejasnej diagnóze. Možností je viacero, prakticky ste ich už spomenuli. Pri potvrdení Ashermanovho syndrómu je veľmi dôležité zistiť rozsah, podľa toho sa postupuje ďalej. Odporúčam absolvovať hysteroskopické vyšetrenie, na základe ktorého sa jednoznačne stanoví diagnóza a určí ďalší postup.

  • klotrimazol

    , Autor: Evka

    Dobrý deň, ja by som sa chcela spýtať na vaginálne tabletky klotrimazol. Po kyrete ( MA v 10tt) som bola po dvoch týždňoch na kontrole. Keďže som mala aj nepríjemný pocit ako pri mykóze, pani doktorka mi po vyšetrení predpísala klotrimazol s tým, že výsledky budú o týždeň. V čase kontroly som už len mierne špinila, no po prvých dvoch tabletkách som opäť začala krvácať, v letáčiku sa píše, že počas krvácania sa tabletky nevkladajú, preto som ich vysadila. Ďalších 6 dní trvalo kým krvácanie ustalo, to už som sa pýtala aj na výsledky a mala som potom tabletky dobrať. Teraz opäť po prvej krvácam, preto ma zaujíma váš názor, mám pokračovať v liečbe alebo bude lepšie klotrimazol vysadiť. Problémy už necítim. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    nepredpokladám, že by krvácanie spôsobovali tieto antibiotiká, krvácanie je spôsobené ešte zákrokom. Ak však problémy v podobe vaginálneho dyskomfortu už nepociťujete nemusíte antibiotiká ďalej užívať. Po skončení krvácania si zakúpte v lekárni vaginálne probiotiká (Lactofeel, Gynoflor).

  • Prosím o radu

    , Autor: mimka7

    Dobrý deň prajem. 5. 6. 2013 som bola na kyretáži, pretože som spontánne potratila. Všetko sa zdalo byť v poriadku, krvácala som asi 10 dní po kyrete tak ako pri slabej menštruácii a potom mi bolo fajn. Tak som po 3-4 týždňoch začala s manželom pohlavne žiť. Cítila som sa dobre. Po prvej menštruácii, ktorá mi prišla do 5 týždňov od kyretu som šla na výtery. Bral mi všetky možné výtery a infekcie a zistil mi pozitívne chlamýdie. Nasadil mi Azitronicín Milan, či také niečo 3 balenia a 3 balenia aj pre manžela. Dobrala som ich včera aj manžel . Cítim svrbenie, neviem, či to je normálne. Mám obavy, že tá liečba nezabrala aj keď som sa dočítala, že ešte 21 dní trvá pokračovanie liečby po dobratí antibiotík. Aká je pravdepodobnosť, že sa vyliečim? Je normálne svrbenie v pošve a tupé bolesti po dobratí antibiotík? Nemali by už ustupovať? Manželovi nezistili nič, pretože bol darovať krv ešte pred začatím liečby antibiotikami a volal do NTS a povedali mu, že je krv v poriadku a že by na to prišli, ak by mal chlamýdie. No antibiotiká dobral, lebo som na tom trvala. Samozrejme styk nemáme, nechcem ho nakaziť, aj keď netuším odkiaľ som to mohla dostať, lebo iného partnera nemám. Viem, že po kyrete som náchylnejšia na zápaly, ale toto som nečakala.
    Je vhodné otehotnieť po liečbe chlamýdii? Mám strach, že mi uškodili a nebudem mohla mať dieťa. Môj gynekológ mi povedal, že o 5 týždňov mám prísť na kontrolné stery. Naozaj sa bojím, čo bude. Je liečba chlamýdii náročná, či sa ich podarí zbaviť antibiotikami na prvý šup? Ďakujem za rady. S pozdravom Mirka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    hoci partnerova krv je v poriadku, neznamená to, že nie je nakazený chlamýdiami. Riziko prenosu pri pohlavnom styku je viac ako 60 % preto veľmi pravdepodobne je partner rovnako nakazený ako vy. Liečba chlamýdiovej infekcie je zväčša úspešná preto sa nemusíte obávať. O 5 týždňov kontrolný ster, v prípade negatívneho výsledku sa môžete snažiť o dieťatko. Vaše ťažkosti sú spôsobené veľmi pravdepodobne vaginálnou infekciou následkom užívania antibiotík. Použite Lactofeel.