Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • bolesti pri moceni

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň, chcela by som sa niečo spýtať. Už asi mesiac mam taký problém približne jeden alebo dva dni v týždni mám strašné bolesti pri močení, nutkanie ist stale na WC aj ked som na wcku tak maximalne 2-3 kvapky. Mám bolesti v podbrušku. Vždy ked sa mi to objaví tak to za 2 dni zmizne tak som to velmi neriešila ale už sa to objavuje dosť často. Myslela som si že to bude zápal močových ciest alebo bola som u lekára a ten mi robil vyšetrenia a všetky boli negatívne. Poradil mi že sa mám obrátiť na gynekológa. tak som sa chcela spýtať že či neviete čo by to mohlo byť. Za odpoveď vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    veľmi pravdepodobne podľa opisu skutočne ide o zápal močových ciest, navštívte gynekológa, zopakujte odbery a nechajte sa vyšetriť. Dovtedy skúste užívať Urinal.

Podobné otázky

  • Zápal

    , Autor: lucik19

    Dobre ráno. Už som tu písala ohľadom bolestí v podbrušku a možného zápalu. Ja mám však problém taký že sa mi príznaky prelínajú. Mám bolesti pri močení, jemne rezanie, užívam však tablety aj čaje na močové cesty. No bolesť v podbrušku mám po stranách ako keby na mieste vaječníkov, nie v strede ako je pri zapále močových ciest. Som však ďaleko a nemám sa ako dostať k doktorovi, preto verím , že týmito čajmi a tabletkami z lekárne to vyriešim. Predtým som mala aj nutkanie na časté močenie, ale to ma už prešlo. Preto by som sa teda chcela spýtať o čo sa jedná aspoň takto zbežne. Ďakujem a prajem pekný zvyšok dňa.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ako som už spomínal, bez vyšetrení sa objektívne stanoviť diagnóza nedá. Príčin ťažkostí môže byť viacero. Podľa opisu si skôr myslím, že sa jedná o urologický problém. Samozrejme, nevylučujem aj možný kombinovaný problém. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • bolesť pri styku

    , Autor: Ľubica92

    Dobrý deň prajem,
    pred mám 30 rokov a pred pár rokmi som začala intímne , aktívne žiť. Asi po pol roku mi začali problémy pri styku- neskutočná bolesť hneď na začiatku, pálenie, bolenie podbruška... Išla som na gynekológiu, tam mi pán doktor predpísal ATB s tým, že mám kvasinkovú infekciu. Takto som asi 3 rôzne ATB vybrala a problém neutíchal. Zmenila som gynekológa, nový pán doktor mi tvrdil, že mi bola daná nesprávna liečba a dal mi liečivo na predpis, ktoré som si vkladala do pošvy. Problém nejako neutíchal, mala som bolesti pri močení, pálenie. Na urológii však všetko v poriadku dopadlo, spravili mi vyšetrenie moča, cystoskopiu. Povedali mi, že momentálne sa nachádzam v období, ktorým trpely ženy v minulosti, pri zvýšenej sexxuálnej aktivite. Že telo si zvykne...a že po každom styku budem musieť si dávať 1 ks ATB... na gynekológii sú výsledky pri preventívnej prehliadke tiež vždy v poriadku... no vždy pri kontrole viem spomenúť, že dyskomfort stále pociťujem- keď sedím jemné také pálenie, no najmä- čo takmer neustále pociťujem je akoby suchosť pošvy.... na gynekológii mi pán doktor spravil hormonálny skríning, kde zistil, že mám zníženú hladinu estrogénu. Užívala som asi rok tabletky na tento problém. Po roku som mala dobré výsledky, tak mi doktor oznámil, že už nemusím pokračovať v tejto liečbe, že som v poriadku... No, túto suchosť vagíny stále akoby pociťujem, mám bolesť pri styku...neviem v čom je problém. Už mi je to to trápne stále hovoriť na gynekológii, keďže všetko sa javí, že je v poriadku... Prosím, kde by mohol byť problém? Ďakujem za spätnú väzbu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Začal by som realizáciou milrobiologických sterov na chlamýdie, mykoplazmy, ureaplazmy a trichomonas vaginalis. Ak budú všetky tieto vyšetrenia negatívne, problém môže byť mechanický. Po styku môže dôjsť k vzniku drobných trhliniek v oblasti pošvového vstupu, ako aj samotnej pošve. Skúsiť si môžete aplikovať Cicatridina krém a vaginálne čapíky. Raz za dva až tri mesiace je vhodné si urobiť desaťdňovú kúru vaginálnymi probiotikami. Takto sa Vám ne idem viac a bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností sa nebojte pýtať Vášho obvodného gynekológa, nie je to trápne. Ak máte ťažkosti, treba o tom hovoriť a riešiť to.

  • Tehotenstvo a cysta

    , Autor: Hanka21

    Pekný deň prajem chcem sa prosím vás opýtať lebo som v 8tt
    ..bola som pri mojej Dr, ta mi povedala že tehotenstvo vidí ale gestacny vak je prazdny že nevidí ani embryo..
    Plus k tomu mi zistila cystu.
    Včera som začala miernejwie krvácať mam aj bolesti pri moceni iba pálenie..ale nedala žiadna antibiotika nič..:/
    Chcem sa prosím opýtať ci je to samovolny potrat alebo ísť na vyčistenie maternice..A dajú von aj tu cystu stým gestacny vakom...
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu sa jedná o anembryomolu, teda formu patologického tehotenstva, kedy je gestačný vak prázdny. K cyste sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Môže sa jednať oba o žlté teliesko na vaječníku. Ak sa naozaj jedná o anembryomolu, bude potrebné dutinu maternice vyčistiť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Bolesti pri moceni a tehotenstvo

    , Autor: Lovel58

    Dobry den, cca 3den mam palivy pocit pri malej potrebe. Neustale mi treba cikat. Pravdepodobne si myslim ze mam zapal mocovych ciest... lenze stvrtok idem lekarovy na vysetrenie tehotenske, vysetri ma aj tak? Alebo mi prelozi termin? Ked to bude pretrvavat do stvrtka tak mu to oznamim. Uzivam urosept caj aj cmulacie tablety ale zatial ziadna ulava.. dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, gynekológ Vás vyšetrí, treba mu však povedať, že máte urologické problémy. Bude vhodné realizovať aj urologické vyšetrenie, vyšetrenie cievkovaného moču a následne v prípade potreby nasadiť liečbu.

  • Hpv a mozne mykozy

    , Autor: Laskanebeska

    Dobry vecer pan doktor.Som 5ty rok po hysterektomii.Pri pravidelnej prehliadke mi cytologicke vysledky vysli v poriadku,ale zistili mi HPV virus(zevraj ten menej rizikovy).Chcem sa opytat, moze HPV virus eventualne posobovat mykozy a vaginalne tazkosti?(po styku zvyknem mavat bolesti pri moceni,niekedy zapachajuci vytok)Testy na chlamydie,mykoplazmy a ureaplazmy mi vysli negativne.Mozu byt tieto problemy spojene prave s HPV?Viem,ze HPV sa mozem/ale nemusim zbavit,ale tiez nechcem aby po kazdom styku som mala tieto neprijemne problemy,kt.uz idu riadne na psychiku:/Existuje nieco,co by mohlo pomoct?A 2.otazka s tym suvisiaca,pomohlo by ockovanie proti HPV, ?Velmi pekne dakujem za Vasu odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, predpokladám, že Vám bola odstránená celá maternica, teda aj krčok maternice. V prípade, že by Vám bol krčok maternice ponechaný, očkovanie proti HPV by malo zmysel. Ak máte ťažkosti po pohlavnom styku, skúste užívať vaginálne probiotiká ako aj napríklad Cicatridina vaginálne čapíky na úpravu pošvového prostredia ako aj úpravu sliznice pošvy. Rovnako tak môžete skúsiť aj vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom.