Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • otehotnenie

    , Autor: 82nikky

    Dobry chcem sa spytat pri ktorej polohe sa najlepsie otehotnie

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    ak sú obaja partneri v poriadku tak je úplne jedno v akej polohe sa milujete. Po pohlavnom styku ostante ležať 10-15 minút.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo po konizacii

    , Autor: Bejma

    Dobrý deň som mesiac po konizacii z výsledkov zišlo že som mala ľahkú dysplaziu. Chcem sa spytat ma konizacia vplyv na otehotnenie a samotné tehotenstvo? Čítala som že sa zvyšuje riziko potratu v takomto prípade keďže je ten krčok menší. Je to naozaj tak?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, pri rozsiahlejších konizáciach až amputáciách krčka je zvýšené riziko potratu alebo predčasného pôrodu. Ak však u Vás bola robená primeraná konizácia, vyčkal by som aspoň tri mesiace a až následne sa snažil otehotnieť. Nepoznám však konkrétny nález ani všetky informácie, či okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Predejakulat

    , Autor: Iveta11223344

    Dobrý deň, ďakujem za odpoved na ďalšiu otázku. Ja len či to chápem správne tym ze nedošlo vôbec k pohlavnému styku a ani k samotnej ejakulácii pred vnikom do pošvy. Tym ze bol predejakulat len na prstoch a síce aj ked s nimi vošiel hlbšie do pošvy Za týchto okolnosti je mala pravdepodobnosť na otehotnenie? Takze sa možem vyhnúť obavám ze by som z takéhoto niečoho mohla byt tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to presne tak, za týchto okolností je pravdepodobnosť tehotenstva naozaj malá.

  • Predejakulat

    , Autor: Iveta11223344

    Dobrý deň, dakujem pekne za odpoved k predošlej otázke. Este by som sa rada dodatočne spýtala hovoríte ze v tomto prípade tehotenstvo nie je možné i ked mal na prstoch predejakulat tie kvapky lasky a vošiel s nimi priamo do hlboko posvy. No ale potom čítam aj tu aj inde ze sa da z tých kvapiek lasky otehotnieť bežne. Tak mam mierne obavy ze ci to je v tomto prípade rozdielne. Naozaj je minimálna šanca ? Ďakujem pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak by naozaj boli v preejakuláte živé spermie z predchádzajúcej nedávnej ejakulácie a boli by zanesené do maternice, teoreticky je šanca na otehotnenie. Do budúcna je preto vhodné sa podobným praktikám vyhýbať, prípadne užívať hormonálnu antikoncepciu. Budete určite kľudnejšia.

  • pohlavny styk den pred ovulaciou

    , Autor: Vikipppp

    zdravim. mam dve kalendare kde mi ukazuju ze ovulacia mi uz davno skoncila a v druhom ze ju budem mat na druhy den. mala som nechraneny styk bez Ejakulácie den pred ovulaciou. davali sme si pozor.. no je tam dost velka sanca na otehotnenie? nedavno som bola pri svojej gynekologicke a vravela mi ze “kvapka lasky” nemá spermie.. dieta si dovolit nemozeme

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. “Kvapka lásky” alebo teda predejakulačná tekutina môže obsahovať malé množstvo spermií. Najvhodnejšie je používať nejakú z foriem antikoncepcie. Preberte s Vašim obvodným gynekológom otázku hormonálnej antikoncepcie.

  • HPV očkovanie

    , Autor: emila.09

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, pred par dňami som sa dala zaočkovať proti HPV (1.davka), jedno dieťa už mám a v blízkej dobre by som chcela druhe, mala by som počkať kým sa zaočkujem ostatnými dvoma dávkami?
    Nakoľko som sa dočítala ze tehotné by sa očkovať nemali.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je to na Vás, ak Vám mať druhé dieťa neponáhľa a počkáte pol roka, nechajte sa najprv zaočkovať v plnej schéme. Samozrejme, sú zaznamené prípady, kedy došlo k očkovaniu počas tehotenstva (ženy však nevedeli že sú tehotné) a nemalo to vplyv na tehotenstvo. Podľa štúdií by Gardasil nemal mať vplyv na otehotnenie, ani na tehotenstvo. Osobne si však myslím, že mesiac po kompletnom zaočkovaní je úplne bezpečné otehotnieť.