Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • zmena farby bradavky

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň pani doktorka, rada by som sa opýtala na možnú príčinu môjho problému. Zopár mesiacov pozorujem na 1 mojom prsníku zmeny farby bradavky, tmavne, nie je to stále tak, mení sa to aj počas dňa, napr. aj pri dotyku sa znova zosvetli. Na pohľad sa mi zdá aj trošičku vačší ako druhý prsník. Pri poslednej gyn. prehliadke som bola na sonografiu prsnikov (máj 2012), no nic mi nebolo zistené, žiadna hrčka, prsník bol v poriadku. Veľmi som sa ale zľakla a trošku aj vystresovala, mojho gynekologa mam ale na východe a ja žijem na západe slovenska, preto nie je pre mňa jednoduché ho navštíviť. Okrem rady ohľadom môjho problému s prsníkom by som sa rada opýtala, či je možné navštíviť čo najskôr gynekológa aj mimo svojho stáleho lekára v BA. Veľmi pekne Vám ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý podvečer,
    zmena farby bradavky môže súvsieť aj s hormonálnymi zmenami, ktoré sa vo vašom tele môžu odohrávať. Bolo by však vhodné aby Vás gynekológ vyšetril a vylúčili sa iné patológie. Čo sa týka gynekológa v Ba iste, vyberte si gynekológa a telefonicky sa informujte o možnej návšteve, nie je moc praktické aby ste mali gynekológa na východe ak žijete tu.