Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,688 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Kyleena v cervikalnom kanali

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, pan doktor,
    3 mesiace po zavedeni Kyleeny mi na sone bolo zistene jej posunutie - a to, ze sa nachadza v krcku maternice.
    Chcela by som sa opytat, ci v tomto pripade som stale chranena pred tehotenstvom? Je lepsie ju vybrat? Je mozne ze telo si ju same dokaze posunut naspat hlbsie do maternice?
    Vraj velkost mojej maternice je normalna, tak neviem co mohlo sposobit jej posunutie az do krcka (uz je to moja druha Kyleena tento rok, a prva isla von kvoli rovnakemu dovodu)
    Vopred dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nevidel som USG nález, ani nepoznám všetky potrebné informácie a okolnosti, preto sa takto nedá bližšie objektívne vyjadriť. Najvhodnejšie je sa pýtať priamo vyšetrujúcich lekárov, ktorí sa Vám vedia najobjektívnejšie vyjadriť. Ak je vnútromaternicové teliesko lokalizované stále v dutine maternice, ste aj naďalej chránená. Sú ženy, ktoré akoby nevedeli prijať cudzie teleso, ktorým vnútromaternicové teliesko je a dochádza k opakovanému vypudzovaniu. Neviem, čo Vám bolo povedané ohľadom ďalšieho postupu, ani na čom ste sa dohodli. Treba postupovať podľa toho.