Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,440 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Padanie vlasov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, beriem Mistru a veľmi mi padajú vlasy. Pomohla by výmena za Jeanine alebo za antikoncepciu z iným zložením hormónov? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nadmerné vypadávanie vlasov môže byť prejavom vedľajšieho, či nežiaducého účinku preparátu hormonálnej antikoncepcie. Zmena preparátu by mohla pomôcť. Kontaktujte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám vie zmeniť preparát hormonálnej antikoncepcie.

Podobné otázky

  • Antikoncepcia-odporucana doba uzivania

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Zdravim, pan doktor, nakolko je moj priatel castokrat v zahranici, antikoncepciu som brala velmi nestastne- 3 tyzdne ano, potom 2 mesiace nie, tak znova na mesiac nieco, tak na 3 mesiace nie, atd... z toho kolisania hormonov teraz riesim a davam si dokopy padanie vlasov. Niekde som citala, ze antikoncepciu je najlepsie najskor vysadit po 3 mesiacoch- takze, ak priatel nebude doma, mam ju radsej dalej uzivat a ak by sme sa dlhsie nevideli, mozem ju po tomto case znova vysadit, napriklad na 3 mesiace? Nenarobi mi to taky ,,hormonalny,,neporiadok? Ak nemusim, nebudem ju brat pol roka a dlhsie kontinualne, ak priatel doma nie je, iste chapete...Prosim o dokladnu odpoved, velmi mi zalezi, to tentokrat ,,nepokaslat,,.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vo Vašom prípade je vhodné porozmýšľať, či sa Vám oplatí užívať tabletkovú hormonálnu antikoncepciu a nie inú z foriem antikoncepcie. Hormonálnu antikoncepciu užívajte minimálne 3 - 4 mesiace, malo by dôjsť k úprave cyklu. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.