Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,450 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Antikoncepcia-odporucana doba uzivania

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Zdravim, pan doktor, nakolko je moj priatel castokrat v zahranici, antikoncepciu som brala velmi nestastne- 3 tyzdne ano, potom 2 mesiace nie, tak znova na mesiac nieco, tak na 3 mesiace nie, atd... z toho kolisania hormonov teraz riesim a davam si dokopy padanie vlasov. Niekde som citala, ze antikoncepciu je najlepsie najskor vysadit po 3 mesiacoch- takze, ak priatel nebude doma, mam ju radsej dalej uzivat a ak by sme sa dlhsie nevideli, mozem ju po tomto case znova vysadit, napriklad na 3 mesiace? Nenarobi mi to taky ,,hormonalny,,neporiadok? Ak nemusim, nebudem ju brat pol roka a dlhsie kontinualne, ak priatel doma nie je, iste chapete...Prosim o dokladnu odpoved, velmi mi zalezi, to tentokrat ,,nepokaslat,,.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vo Vašom prípade je vhodné porozmýšľať, či sa Vám oplatí užívať tabletkovú hormonálnu antikoncepciu a nie inú z foriem antikoncepcie. Hormonálnu antikoncepciu užívajte minimálne 3 - 4 mesiace, malo by dôjsť k úprave cyklu. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.