Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,688 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesť podbruška

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, 17.8 mi bolo zavedené hormonálne teliesko levosert.Pred telieskom som užívala 2 roky antikoncepciu Drovelis.Po zavedení som mala 2 dni kŕče a spinenie,ktore zmizlo.Momentálne mi začala ovulácia a mám intenzívnu bolest v podbrušku už 3 dni.
    23.8 som absolvovala operáciu varixov.Počas užívania drovelisu som kŕče nepociťovala.
    Súvisí táto bolest s ovuláciou ? Alebo so zavedením telieska ? Je táto bolest prirodzená ? Panadol femina mi nezaberá.
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemyslím si, že bolesti sú spôsobené ovuláciou, keďže tá je v období zavedeného hormonálneho vnútromaternicového telieska blokovaná. Príčin Vašich ťažkostí však môže byť viacero. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Špinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem. Prosím Vás o radu…26.11 som mala menštruáciu klasicky cca 5 dní nakoľko užívam antikoncepciu karhla už asi 10 rokov... Teraz 12.12 mi začalo hnedé špinenie ktoré pretrváva do dnes tj 16.12. Sem tam sa k tomu pridruží aj bolesť podbruška. Viete mi prosím poradiť či je to bežné nakoľko som sa s tým ešte nestretla.
    Vopred veľmi pekne ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Aj za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie sa špinenie môže vyskytovať. Odsledujte si to. Je možné, že bude potrebné zmeniť preparát hormonálnej antikoncepcie. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Otázka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň pán doktor chcem sa spytat uzivam antikoncepciu belara pravidelne už 2,5 roka teraz mám pauzu od štvrtka a cakam na menzes žiaľ zatial sa stále nedostavil a väčšinou mi chodi v sobotu len včera som spozorovala minimálne hnedé špinenie ale nemám ani bolesť podbruska ako pri menzese. Antikoncepciu beriem pravidelne a tabletku som zatial nikdy ani jednu nevynechala s priatelom sme mali pohlavný styk ale ani raz v tomto mesiaci do pošvy neejakuloval. Ale minuly týždeň som mala v pošve infekciu uzivala som aj tabletu canesten je možné že kvôli tomu menzes mešká? Alebo pri užívaní antikoncepcie je to normalne? Od štvrtku mám brať nový blister som zaskočená ešte sa mi to nikdy nestalo myslim si že pri pravidelnom užívaní tabliet by tehotenstvo malo byt vylúčené však? Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie, aj napriek pravidelnému užívaniu tablet, sa nemusí krvácanie z vysadenia dostaviť každý mesiac, je to pomerne časté. Infekcia na to môže mať vplyv tiež. Za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva veľmi malá. Pokračujte v pravidelnom užívaní podľa plánu.

  • Špinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, smiem sa opýtať, beriem antikoncepciu Aidee už vyše roka, všetko bez problémov, mám pravidelný cyklus, žiadne ťažkosti.
    Len teraz mám minimálne špinenie- mimo cyklu a to týždeň pred menštruáciou a tiež bolesť podbruška.
    Je to normálny stav?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie je to pomerne časté. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Escapelle

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcem sa uistiť jednej veci.. na začiatku svojho cviklu som užila tabletku “po”. Ako sme s priateľom sulozili tak sa nám roztrhol kondom avšak sa do mna NEspravil. Aj tak som si do 3 hodin dala núdzovú antikoncepciu aby som bola v klude. Cyklus mám 30 dňový.. teraz je už 33. Deň mojho cyklu a menstruacia nikde. Mala som 3 dni spinenie (pred takými 5 dňami). PMS pravdpeodibne mám avšak prišla trochu Skorej (mám to čo pred každou menštruáciou)(bolest pŕs, plynatosť, bolest podbruska a nadpriemernejsie prejedanie).. myslite že môžem byt tehotná? Či he to všetko len tou tabletkou a menstrucia pride a tehotná nie som?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané ťažkosti môžu byť spôsobené emergentnou antikoncepčnou tabletkou. Ak ste ju užili načas, tehotná by ste nemali byť. Odsledujte si to. V prípade akýchkoľvek ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.