Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,453 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • neprišlo krvácanie z vynechania

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer pán doktor.
    Dva roky som brala Karhlu a teraz som prechádzala na antikoncepciu Regulon. Prvý mesiac, kedy mala prísť "menštruácia" bola veľmi silná a bolestivá, trvala týždeň aj bolesti boli také nekonečné. Tento mesiac mi malo prísť druhé krvácanie z vynechania pri antikoncepcii Regulon. Avšak krvácanie neprišlo. Celé dva mesiace, čo som začala brať túto novú antikoncepciu, sme s priateľom pri styku používali ešte aj kondóm. Robila som si tehotenský test. Vyšiel negatívny. Myslíte, že je možné, že sa moje telo ešte adaptuje na túto antikoncepciu, alebo tam bude nejaký problém? Neviem ako si to mám vysvetliť a psychicky to veľmi zle zvládam, keď sa krvácanie nedostavilo (stalo sa mi to prvýkrát).
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie, hlavne v začiatkoch jej užívania, je neprítomnosť krvácania z vysadenia pomerne častá. Nemusíte sa obávať. Za predpokladu pravidelného užívania hormonálnej antikoncepcie ste chránená, nemusíte sa doplnkovo chrániť kondómom. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.