Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Seasonique

    , Autor: drobcek-2

    Dobrý den, chcem sa spytat ak beriem tabletky seasonique co su na 3 mesiace v kuse a potom tyzden biele tabletky na dostavenie menstruacie, mozem teraz ked som začala brát 3 mesiac ( 3 tabletku z 28) zobrat biele tabletky aby som dostala menstruaciu Teraz a potom pokračovat novým balením ako predtym? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, predpokladám, že chcete zmeniť termín menštruácie. Ak teraz prestanete užívať ružové tabletky a nasadíte si biele tabletky na dostavenie menštruácie, nemusíte byť pred tehotenstvom účinne chránená. Počas nasledujúcich 7 dní používajte doplnkové antikoncepčné opatrenia, napr. bariérovú metódu antikoncepcie, akou je prezervatív. Potom môžete začať nový cyklus s ružovými tabletkami. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Menštruácia

    , Autor: nina-6

    Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať. Zhruba pred tromi týždňami som zabudla zobrať dve tablety. Bolo to medzi 7 a 77 tabletou. Antikoncepcia sa volá seasonique. Menzes mi meškal 5 dní. Od udavania ako som zabudla zobrať dve tablety som si merala bazalnu teplotu ktorá bola vždy ráno 37.5. Do dnešného rána som začala krvácať. Aj napriek tomu som si zamerala bazalnu teplotu . Bola aj napriek krvácaniu 37.5. Menzes mi pred tým nikdy nemeskal. Chcem sa spýtať či aj napriek krvácaniu môžem byť tehotná. Čítala som že žena môže normálne mať menzes prvé tri mesiace tehotenstva. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste zabudli užiť tablety medzi 8.-77. dňom a týždeň po vynechaní ste nemali nechránený pohlavný styk, tehotná pravdepodobne nie ste. Ak ste však zabudli užiť dve tabletky a počas dalších siedmych dni ste mali nechránený pohlavný styk aj napriek tomu, že ste naďalej užívali tabletky, tehotenstvo sa nedá vylúčiť. Pre potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva ako aj pri ďalších nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Seasonique

    , Autor: nina-6

    Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať. Užívam antikoncepciu seasonique 1 a pol roka. V treťom blistri som zabudla užiť dve tablety číslo 60 a 61. 62 som užila tiež dosť neskoro. Mala som v tom období nechránený sex. Môžem byť tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste medzi 8. - 77. dňom zabudli užiť viac ako jednu tabletku, vo Vašom prípade teda áno, počas nasledujúcich 7 dní treba používať doplnkové antikoncepčné opatrenia, napr. kondóm. Ak sa v priebehu 13. týždňa u Vás nevyskytne krvácanie, môžete byť tehotná. Obráťte sa na svojho lekára predtým, ako začnete používať ďalšie balenie. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.