Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,703 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • oneskorenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer...chcem sa len informovať...bola zmenu času o hodinu(z 3 na 2hod)...podľa starého času som brala antikoncepciu Sunya o 15:00hod... neuvedomila som si to a aj podľa nového času som vzala o 15tej tabletu ak dobré rozmýšľam podľa nového času som ju vzala akoby o16:00 starého času tak o hodinu neskôr:) vadí to veľmi? zajtra vezmem normálne tabletu o 14:00nového času čo bude 15:00 starého času čiže ako som brala :D len či som nič nenarušila..v letáku píše, že ak do 12hodín ak som zabudla vziať vezmem neskôr, že to nič nenaruší..podotýkam deň pred som mala nechránený pohlavný styk s partnerom ...Ďakujem za info:)môžu byť nejaké následky? ( v blistri mám už len 2 tablety a mám mať 7dňovú pauzu)

Podobné otázky

  • oneskorenie uzitia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den slo o hormonalnu antikoncepciu Belaru, v sobotu o 22:00 som ju mala uzit, ale uzila som ju v nedelu o 10:00 priblizne… nasledme v pondelok som uzila poslednu tablezku a v piatok sa mala dostavit menstruacia v rannych hodinach, avsak stale nic…

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za týchto okolností platí to, čo som Vám písal, že je potrebné preventívne sa počas celej 7 dňovej pauzy, ako aj prvé dni nového blistra chrániť aj doplnkovo (používať kondóm). Aj pri pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie sa krvácanie z vysadenia nemusí dostaviť. Ak ste nemali nechránený pohlavný styk od doby zabudnutia užitia tabletky hormonálnej antikoncepcie, tehotná nebudete. Aj keby sa nedostavilo špinenie, či krvácanie počas 7 dňovej pauzy, prípadne by začalo neskôr a pokračovalo aj do obdobia užívania ďalšieho blistra, aj napriek tomu začnite s užívaním tabliet hormonálnej antikoncepcie podľa plánu. Odsledujte si to.

  • Oneskorenie tabletky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, antikoncepciu užívam o 16:00 hodine ale tabletku som zabudla vziať a spomenula som si na to až o 20:00h. Medzitým sme mali pohlavný styk aj s ejakuláciou. Som chránená stále ? Tabletky beriem pravidelne. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená. Nemusíte sa obávať. Aj keď sa odporúča užívať tabletky hormonálnej antikoncepcie v približne rovnakú hodinu, pár hodinový posun (do 12 hodín od času obvyklého užitia) nemá vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie, teda nedôjde k jeho zníženiu. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Oneskorenie užitia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som sa spýtať normalne beriem tabletku niekedy v rozmedzí 19:40-20:40 ale včera večer som zabudla a saka si ju až 8:45 a chcela som sa spýtať či treba užívať doplnkovú antikoncepciu alebo dom ešte chránená

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, čas užitia je hraničný, preto je vhodnejšie sa nasledujúcich sedem dní, okrem pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie, chrániť aj doplnkovo (používať kondóm). Do budúcna si dávajte na pravidelnosť užívania pozor.

  • Meskanie menstruacie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dakujem za otpoved ...este jedna poznamka moze suvisiet to oneskorenie menstruacie aj z hormonalnou nerovnovahou ? A ked uz ste spomynali ten prerusovany styk ze to neni antikoncepcia tak to uz by som bola viac krat tehotna preto som nechapala preco sa mi nedostavila ...a v pripade ak partner nevyrcholil ze sa neurobil vobec ...mohla by som otehotniet aj tak ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spermie sa nachádzajú v malom množstve aj v prostatickom sekréte známom ako “kvapka lásky”, preto k otehotneniu môže dôjsť aj bez ejakulácie. Samozrejme, na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov, medzi iným aj hormonálna nerovnováha. Odsledujte si to.

  • Meškanie menštruácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, môžem byť tehotná ak sa mi po užití 4neaktivnej tabletky nedostavilo krvácanie? Tabletky som užívala pravidelne(niekedy cca15min oneskorenie)nemala som hnačku ani zvracanie. No počas niektorých večerov 15-24 dňom cyklu som si večer dala alkohol, nebola som opitá, ani som nevracala, no dala som si alkohol,tabletky užívam večer takže aj alkohol bol večer. Styk som mala ešte pri poslednej aktívnej tabletke, no po užití všetkých placebo chcem skončiť s antikoncepciou,nehrozí tehotenstvo?Styk som už po poslednej aktívnej tabl nemala

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená. Krvácanie z vysadenia alebo zo spádu hormónov sa nemusí dostaviť vôbec, prípadne môže byť iba veľmi slabej intenzity, či bo forme slabého špinenia. Nemusíte sa obávať.