Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,696 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • oneskorenie uzitia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den slo o hormonalnu antikoncepciu Belaru, v sobotu o 22:00 som ju mala uzit, ale uzila som ju v nedelu o 10:00 priblizne… nasledme v pondelok som uzila poslednu tablezku a v piatok sa mala dostavit menstruacia v rannych hodinach, avsak stale nic…

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za týchto okolností platí to, čo som Vám písal, že je potrebné preventívne sa počas celej 7 dňovej pauzy, ako aj prvé dni nového blistra chrániť aj doplnkovo (používať kondóm). Aj pri pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie sa krvácanie z vysadenia nemusí dostaviť. Ak ste nemali nechránený pohlavný styk od doby zabudnutia užitia tabletky hormonálnej antikoncepcie, tehotná nebudete. Aj keby sa nedostavilo špinenie, či krvácanie počas 7 dňovej pauzy, prípadne by začalo neskôr a pokračovalo aj do obdobia užívania ďalšieho blistra, aj napriek tomu začnite s užívaním tabliet hormonálnej antikoncepcie podľa plánu. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Oneskorenie užitia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som sa spýtať normalne beriem tabletku niekedy v rozmedzí 19:40-20:40 ale včera večer som zabudla a saka si ju až 8:45 a chcela som sa spýtať či treba užívať doplnkovú antikoncepciu alebo dom ešte chránená

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, čas užitia je hraničný, preto je vhodnejšie sa nasledujúcich sedem dní, okrem pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie, chrániť aj doplnkovo (používať kondóm). Do budúcna si dávajte na pravidelnosť užívania pozor.

  • Otázka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň pán doktor chcela by som sa spytat uzivam antikoncepciu už vyše 3 rokov včera do mna partner ejakuloval antikoncepciu uzivam kazdy deň ale nie v presne rovnakom case napr jeden deň si dam o 20:00 druhý deň o 23:00 proste nedávam sk každý deň v tu istú hodinu ale nikdy som na žiadnu tabletku nezabudla. Je tam možnosť na otehotnie?mám dosť obavy dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Párhodinové rozdiely v užití tabletky hormonálnej antikoncepcie nemajú na jej účinok vplyv. Vplyv by mohlo mať oneskorenie užitia o viac ako 12 hodín od času obvyklého užitia. Nemusíte sa obávať. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Oneskorenie užitia antikoncepcie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    chcela by som sa informovať ohľadom oneskorenia užitia hormonálnej antikoncepcie, ktorú užívam dlhodobo, avšak teraz som si prvú tabletku z nového blistra dala cca o 13 hodín neskôr ako obvykle (čo bolo na druhý deň ráno). Na túto skutočnosť som zabudla a mala som v ten istý deň večer pohlavný styk bez ochrany. Prosím vás je možné nejaké riziko otehotnenia?
    Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj keď je riziko pomerne malé, nie je nulové. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Najbližších sedem dní odporúčam používať doplnkovú formu antikoncepcie (kondóm).

  • Oneskorene užitie antikoncepcie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chcela by som sa spýtať:v pondelok večer som zabudla učiť antikoncepciu (užívam Lindynette 20),6.stu v poradí. Užila som ju nasledujúce ráno, v utorok, po cca 12 tích hodinách od času, kedy som ju mala užiť. ďalej som pokračovala v bežnom užívaní tabletiek ďalej. Čiže hneď v utorok o 19stej večer som užila ďalšiu. No začala som však krvácať. V stredu začalo špinenie a od štvrtka krvácanie. Rada by som sa spýtala, koľko môže toto krvácanie asi trvať?Gynekológovi som volala, žiaľ neordinoval, hovorila som so sestrickou len, vraj krvácanie mohlo narušiť oneskorenie uzitia. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, krvácanie súvisí s opozdením užitia tabletky hormonálnej antikoncepcie, môže trvať ešte pár dní, spolu aj 5 - 6. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie, no najmenej týždeň používajte aj doplnkovú formu antikoncepcie (kondóm). Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.