Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Som chranena?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chcem sa opytat beriem antikobcepciu pred 2 tyzdnami som jednu zabudla v 3 tyzdni v sobotu som nevzala... na 7 den po tom sme mali sex... chvala bohu nic sa nestalo... posledny tyzden som dobrala vsetkych sedem... potom som mala 7 dnovu pauzu a dnes je 2 den co beriem... pocula som ze ak sa tabletky spravne beru ze som.chranena stale... aj pocas 7 dnovej pauzy... je to pravda?

Podobné otázky

  • Som chránená?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu leverette a včera ráno som užila tabletku a po 3 hodinach som mala trocha redšiu stolicu, ktorá však mala tvar. Následne som mala užila náhradnú tabletku z blistra ale aj tak po necelých 4 hodinach som mala redšiu stolicu. A nakoniec som užila ešte jednu tabletku ale po tej som už stolicu nemala. Som chránená? O 4 ráno som mala styk ale použila som aj pharmatex.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za týchto okolností ste plne chránená. Je dôležité, či do 3. až 4. hodín dôjde k jednorázovej redšej stolici, ktorá však nie je značkou, alebo k opakovaným a silným hnačkovitým stoliciam, ktoré môžu mať vplyv na nedostatočné vstrebanie tabletky hormonálnej antikoncepcie. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Choroba a účinok antikoncepcie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, užívam HA leverette ale som chorá a občas si dám sirup stodal a tantum verde. Chcem sa opýtať som normálne chránená? Stratila som hlas, mám hlieny a občas pokašliavam. Ale včera okolo 2 ráno som mala styk (mala som aj Pharmatex ale 35 hodin pred použitím Pharmatexu som mala kúpeľ v čistej vode a tak neviem či Pharmatex účinkoval. Po Pharmatex som sa osprchovala až po 16 hodinách s mydlom čiže to je ok) mám sa obávať tehotenstva alebo som chránená?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané preparáty nemajú vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená.

  • Zapíjanie liekov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, užívam HA leverette a pri zapíjaní tabletky sa mi občas stane, že prilepí na jazyk na pár sekúnd no následne ju normálne zapijem vodou. Chcem sa opýtať, tabletka sa normálne vstrebe aj napriek tomu, že sa prilepí na pár sekúnd na jazyk, alebo teda ten prášok z tabletky? Som chránená?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, nemusíte sa obávať, účinok hormonálnej antikoncepcie je zachovaný. Pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • 2 tabletky antikoncepcie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pisala som príspevok či mám užiť druhú tabletku kvôli tabletke antidepresív, ktorú som aj tak neužila ale mala som ju v ústach a tak som si nebola istá. Nakoniec som si však asi po 40 minútach od užitia prvej tabletky antikoncepcie užila aj náhradnú tabletku antikoncepcie z druhého blistra. Je v poriadku ak som užila 2 tabletky? Som chránená? Je to prvá tabletka po 7 dňovej pauze

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj keď nebolo potrebné užiť druhú tabletku hormonálnej antikoncepcie, už keď ste ju užili, nič sa nestane. Ste plne chránená. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Belara

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, tento mesiac som mala pauzu od antikoncepcie, pan doktor mi povedal ze v 5ty den mestruacie mozem zacat pouzivat znovu. Znamena to ze som chranena?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, prvá tabletka hormonálnej antikoncepcie sa začína užívať v prvý deň menštruácie, nie na piaty. Za predpokladu, že začnete s užívaním hormonálnej anrikoncepcie v iný, ako prvý deň menštruácie, je potrebné sa doplnkovo chrániť (používať kondóm) prvých sedem dní užívania.