Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Zapíjanie liekov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, užívam HA leverette a pri zapíjaní tabletky sa mi občas stane, že prilepí na jazyk na pár sekúnd no následne ju normálne zapijem vodou. Chcem sa opýtať, tabletka sa normálne vstrebe aj napriek tomu, že sa prilepí na pár sekúnd na jazyk, alebo teda ten prášok z tabletky? Som chránená?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, nemusíte sa obávať, účinok hormonálnej antikoncepcie je zachovaný. Pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

Podobné otázky

  • Zapijanie liekov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu a zapíjam ju čistou vodou. Občas sa mi stane, ako keby sa mi tabletkam prilepí v krku avšak napijem sa znova trocha vody a všetko už je normálne. Nemusím užiť ďalšiu tabletku ak sa mi takto "prilepí v krku" a tabletka sa normálne vstrebe?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, určite kto nie je dôvod na užitie ďalšej náhradnej tabletky, nemusíte sa obávať. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.