Dominika Kavaschová je tehotná: Prajem si, aby sa naša trojka rozrástla o nového zdravého kamoša

Marika Koscelníková | 9. september 2024
Dominika Kavaschová je tehotná: Prajem si, aby sa naša trojka rozrástla o nového zdravého kamoša
foto: archív rodiny

Maia, Danko a Dominika sú zohraná trojka, majú radi život a jeden druhého najviac, ako sa len dá. Dominika oznámila krásnu správu, čaká druhé bábätko.

Dominika je živel. S veľkými očami vás preskúma, ticho sa pousmeje a povie, čo si myslí. Je spontánna a otvorená, s hlavou plnou nápadov. Miluje byť videná rovnako, ako miluje byť schúlená na pohovke a ticho sa túliť (alebo nahlas smieškovať) so svojou rodinou. Maia, Danko a Dominika sú zohraná trojka, majú radi život a jeden druhého najviac, ako sa len dá. 

To, o čom sa šuškalo, dnes Dominika potvrdila na sociálnej sieti. Čaká druhé bábätko.  

Dominika Kavaschová je tehotná: Prajem si, aby sa naša trojka rozrástla o nového zdravého kamoša

Láskavo, prakticky, s pokorou – takto vnímam vašu cestu s Maiou. Rozprávali sme sa takto spolu pred troma rokmi, keď sa dcérka narodila... mám pred sebou dnes inú Dominiku?

Určite áno. Ja mám pocit, že som stále iná. Každým rokom. Niekedy pozerám staré fotky a mám pocit, že pozerám na cudzieho človeka. Niekedy sa nazdávam, že som dnes oveľa silnejšia, odvážnejšia a niekedy zas naopak. Ale rozhodne som sa ako matka ustálila, upokojila, z extroverta sa stal skoro introvert. Už nevyhľadávam stále spoločnosť a Maia sa stala súčasťou môjho života, z ktorej mám obrovskú radosť a napĺňa ma. Stále sa však niekedy zobudím, vidím ju ležať vedľa mňa a hovorím si, preboha, ja som mama… Predstavujem si všetky životné situácie, ktoré ešte budem musieť nejako zvládnuť a búši mi srdce, ale to je život. Neviem si predstaviť, že sa zobudím a som sama a bezdetná. Cítim, že by som nebola naplnená. Kým som Maiu nemala, častokrát na mňa prišiel len tak z ničoho nič pocit smútku a prázdnoty, akoby mi čosi veľmi chýbalo… a hneď to odišlo. Neviem to opísať slovami, došlo to aj v momentoch, keď mi bolo super. Odkedy ju mám, ten pocit sa už nedostavil. Chýbala mi odjakživa.

Dominika Kavaschová je tehotná: Prajem si, aby sa naša trojka rozrástla o nového zdravého kamoša

Ja mám pocit, že tá láska, ktorá nás premohla, keď sme držali svoje deti prvé dni po pôrode, sa zväčšuje, akoby rástla spolu s nimi. Udivujú nás, dojímajú, samozrejme aj vytáčajú, ale dívať sa na tie malé bytosti, ako sa menia, mení aj nás. Čím vás Maia stále dojíma a povedzme aj – čím vás vie poriadne vytočiť? 

Maia mi je každým dňom sympatickejšia a tiež ju milujem stále viac a viac. Neskutočne obdivujem jej originalitu, humor, šarm, šikovnosť, inteligenciu, premýšľanie, talenty. Je to malý zázrak a ja sa nestačím diviť, čo všetko už dokáže. Je to moja najbližšia osoba. Samozrejme, že ma vie aj vytočiť, najmä vtedy, keď mi začína pripomínať mňa :) Keď sme mali v škôlke rodičovské, tak som sa v duchu smiala, lebo akoby hovorili o mne. Je to veľmi dominantná osôbka, má podobný temperament a sklony manipulovať s deťmi, ako som mala ja v jej veku. Proste je to taká malá šéfka :) Ale je tiež veľmi priateľská, láskavá, rozumná a neskonale som na ňu pyšná a aj na seba, že som ju už toľko veľa stihla naučiť.

Ako si Maia v škôlke zvykla? 

Od prvého dňa. Neplakala, miluje to tam, užíva si čas v škôlke. Keď príde sobota, je sklamaná, že tam nejde :) Niekedy rozmýšľam, to je jej doma až tak zle? Páči sa mi, že hneď zapadla, že mi stále o detičkách rozpráva a teší sa z nich. Miluje svoje učiteľky a ja sa vytešujem, že jej je niekde tak dobre aj bezo mňa.

Je to zmena aj pre rodičov - ako ste si zvykli vy? 

Ja som si rýchlo zvykla ;) Aj keď prvý týždeň sme s Dankom len pozerali na hodinky, kedy už po ňu pôjdeme. Ale to podľa mňa majú všetci rodičia. Ale Bože, aké je to úžasné, zrazu mať čas pre seba. V kľude písať, pracovať, zacvičiť si alebo len tak stiahnuť za pol dňa svoj obľúbený seriál :) Posledné dve hodiny je mi už smutno a neviem sa dočkať, keď budeme znova spolu. Fascinuje ma, že má už svet, do ktorého nevidím a nie som pri nej neustále. Najprv ma to mrzelo, že neuvidím jej tvár, keď objaví v škôlke čosi nové, ale učí ma to rešpektu voči nej samej a trénujem sa na to, že raz príde čas, keď toho budem vedieť a vidieť z jej sveta stále menej.

Máte nejaké obľúbené rodinné tradície alebo rituály, ktoré praktizujete a sú také „vaše“, špeciálne pre vašu rodinu? 

Sme radi spolu. Rituály nemáme, ale máme svojský humor, ktorý by niekomu prišiel už totálne cez. Máme spoločný chat mamka, ocko a sestra a to keby niekto videl, čo sme si my schopní poslať a napísať, chytal by sa za hlavu, ale my sa rehoceme. Myslím, že tento spoločný humor je to, čo nás všetkých najviac spája.

Ste zohraná trojka, netajíte sa tým, že Maii radi doprajete súrodenca... 

Áno, chceli by sme, aby mala súrodenca. Maia je veľmi spoločenská a detskú spoločnosť vyhľadáva a miluje. Myslím, že bude skvelá sestra.

Dominika Kavaschová je tehotná: Prajem si, aby sa naša trojka rozrástla o nového zdravého kamoša

Má to kde „odkukať“. Vaša sestra má tiež malé deti, dokonca dvojčatá a máte skvelý vzťah, bolo to tak vždy? Spojili vás viac aj vaše deti, keď ste obe mamami? 

Áno, dobrý vzťah máme podľa mňa odjakživa. Samozrejme, prechádzal si krízami najmä v detstve, keď som žiarlila, alebo v puberte, keď mi pukotalo a bola som nepríjemná, ale vždy sme mali ku sebe blízko. Nemám pred ňou žiadne tajnosti, aj keď teraz veľmi ani nie je priestor niečo preberať, lebo moja sestra je rada, že je :) Je to neskutočná hrdinka a obdivuhodná, silná žena. Úžasne to zvláda a popri troch malých drobcoch má navarené a vyzerá vždy upravene a krásne. Klobúk dolu.

Čo ste si obe zobrali z výchovy vašich rodičov, čo uplatňujete a vravíte si – „už som ako naši“... (možno v dobrom aj zlom) 

Humor, lásku, obetu, nehu, odovzdanosť. Sestra ako detská psychologička je aj viac akoby pokojnejšia. Ja častokrát vybuchnem, neviem sa až tak kontrolovať ako ona. Mnohé veci sa snažíme robiť inak, avšak ja si myslím, že každý rodič sa snaží robiť to najlepšie, ako dokáže, ale všetci zlyhávame… a je to v poriadku, dôležité je sa ospravedlniť aj malému dieťaťu. A to robím vždy.

Ak by sa vám malo splniť do konca roka jedno želanie – aké by to bolo? 

Prajem si, aby sa naša trojka rozrástla o nového zdravého kamoša.

Nech sa tak stane, Dominika. 

Celý rozhovor s Dominikou Kavaschovou si môžete prečítať v aktuálnom septembrovom vydaní časopisu MAMA a ja. 

Nielen o túžbe po bábätku, ale aj o novom projekte, hereckom chlebíčku  a všetkom, čím žije táto nespútaná mama. 
Už ste čítali nové vydanie MAMA a ja? Členky PREMIUM KLUBU ho majú dostupné aj online vo svojom profile. 

 

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: