Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • antikoncepsia

    , Autor: nija

    Dobrý deň,
    už viac ako rok používam antikoncepciu Chloe. Mám 22 rokov a postupne sa mi začala znižovať chuť na sex až úplne vymizla. Teraz som si ju bola zmeniť no o tomto probléme som svojmu gynekológovi nehovorila. Mám stáleho priateľa a už aj on vycítil, že sa niečo so mnou deje. Viete mi poradiť nejakú HAK pri ktorej by sa mi chuť vrátila a dalo sa znovu všetko do normálu? alebo to môže byť ovplyvnené niečim iným ako HAK?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    libido alebo chuť na pohlavný styk ovplyvňuje množstvo faktorov, nie je príčinou jej zníženia vždy antikoncepcia. Rozhodne sa poraďte s lekárom a o vašom probléme s ním hovorte. Antikoncepcia sa nepredpisuje ako vitamíny, o jej konkrétnom preparáte rozhodujeme na základe množstva faktorov, veku, anamnézy, na charaktere menštruačného cyklu, na prípadných problémoch s pleťou atak ďalej.

Podobné otázky

  • Krvacanie

    , Autor: Lyduš26

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Brala som karhlu 6 rokov. Rozhodla som sa ju vysadiť lebo už ju nechcem užívať. Antikoncepsia bola 21+7 stale som mala presne menštruáciu. Po 21 dni som antikoncepsiu dobrala presne ako som mala. Po 3 dňoch nastala menštruácia presne ako mala. Po skončení menštruacie som nezobrala už žiadnu tabletku no 3 dni po menštruacii vyšla zo mňa slaba ako keby do rúžova krv take špinenie. Chcem sa opýtať či je to tak bežne po vysadeni hak či sa to nejako napraví po nejakych mesiacoch a zas budem mať pravidelný cyklus. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, chvíľu organizmu môže trvať, kým nabehne na normálny menštruačný cyklus. Je to individuálne. Odsledujte si to.

  • Antikoncepsia

    , Autor: nela-78

    Dobrý deň vám prajem idem k vám po radu mam 8tabletky ešte a už som začala bolestivo krvácať dnes už menej beriem antikoncepciu môže to byt normálne ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antokoncepcie, hlavne v začiatkoch užívania, sa krvácanie, či špinenie môže vyskytovať aj počas celého cyklu. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.