Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,453 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • tehotenský test

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.
    Poprosím o odbornú radu.
    2 rok užívam Azaliu, Vo februári som užívala ATB Amosiklav, v marci mala hnačky.Počas ochorení som nebrala presne Azaliu a mala nechránený styk. Akosi viac jem a rastie mi brucho. Urobila som si domáci test,ale ten ukázal že nie som tehotná. Chcem sa spýtať, či napriek tomu môžem byť? Mám ho po čase zopakovať? Neviem či mám lieky užívať ďalej alebo vynechať.Pravda je, že ja bych to bábo veľmi chcela.Ďakujem za radu ☺

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    Amoksiklav neznižuje účinok antikoncepcie a hnačky môžu ale nemusia zmeniť resp. znížiť vstrebávanie účinných látok. Ak by ste mali byť tehotná a z toho by vám malo rásť bruško bolo by to už vyššie štádium tehotenstva a to už by sa preukázalo pozitívnym tehotenským testom.

Podobné otázky

  • Účinnosť tabletky po (Apreg 1,5mg)

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mali sme s priateľom chránený pohlavný styk a zlyhala ochrana (kondom praskol) udialo sa to tri dni pred ovuláciou do 20 minut som užila tabletku po Apreg 1,5mg. Je tu veľka šanca otehotnenia ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu včasného a správneho užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie viac ako 14 dní si môžete skúsiť realizovať tehotenský test.

  • Ellaone a test

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň po 10 dňoch od užitia ellaone a po skúšaní neúspešného sexu od ktorého je 12 dni som si urobila tehotenský test v lekarni mi dala taký ktorý ukáže skóre tehotenstvo. Vyšiel mi negatívny, myslite ze mi ukázal dobrý výsledok?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu, že ste nemali pohlavný styk tehotná nebudete. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to.

  • Tehu po kyrete

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dakujem za odpoved, podla menstruacneho kalendara som mala mat v tom case kedy prebehol styk 4 den menštruáciu. Prosim upokojte ma ze to bude v poriadku, bola to velka nerozvaznost. Dnes som bola na kontrole 2 t.po kyrete a vsetko v poriadku. Po kyreze moze byt ovulacia kedykolvek alebo ako to funguje? Dakujem Vam krasne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tak pravdepodobnosť tehotenstva je malá, ale do budúcna používajte ochranu. Odsledujte si to. V prípade, že by Vám meškala menštruácia minimálne 14 dní, si môžete realizovať tehotenský test.

  • Možné otehotnenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem .. Chcela som sa len informovať ..18.4. som začala brať antikoncepciu, nezačala som ju brat od prvého dňa menstruacie .. 19.4. som mala nechránený sex s tým, že priateľ sa do mna urobil .. od včera 26.4. ma pichá v podbrusku hlavne na pravej strane a začali ma bolieť prsia .. test som si robila (negativny) ale asi to je ešte skoro.. Asi tam bude šanca otehotnenia však? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Nerozumiem však, prečo ste nepostupovali odporúčaným postupom, teda začať s užívaním v prvý deň menštruácie alebo sa v prípade začatia užívania v iný deň chrániť aj doplnkovo aspoň týždeň. Tehotenský test nemá zmysel ešte realizovať, bude negatívny, aj keby ste boli tehotná. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Odporúčam však v dohľadnej dobe navštíviť aj Vášho obvodného gynekológa.

  • Ochrana

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu leverette ale tento cyklus som uzivala aj antibiotiká. Styk som nemala vôbec. Posledný bol 13.2. Akurát mam 7 dňovú pauzu ale nedostala som menštruáciu, mam len veľmi slabé špinenie pri utretí. Tehotenský test som si robila 31.3 a bol negatívny. Budem chránená od nového blistra aj napriek tomu, že mi neprišla menštruácia?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, niektoré antibiotiká nemajú vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie, ale samotné ochorenie môže mať vplyv na menštruačný cyklus, aj keď je riadený antikoncepciou. Preto sa môže stať, že aj napriek pravidelnému a správnemu užívaniu tabliet hormonálnej antikoncepcie sa krvácanie zo spádu hormónov nedostaví. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Za týchto okolností by ste mali byť plne chránená. Odsledujte si to.