Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Možné otehotnenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem .. Chcela som sa len informovať ..18.4. som začala brať antikoncepciu, nezačala som ju brat od prvého dňa menstruacie .. 19.4. som mala nechránený sex s tým, že priateľ sa do mna urobil .. od včera 26.4. ma pichá v podbrusku hlavne na pravej strane a začali ma bolieť prsia .. test som si robila (negativny) ale asi to je ešte skoro.. Asi tam bude šanca otehotnenia však? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Nerozumiem však, prečo ste nepostupovali odporúčaným postupom, teda začať s užívaním v prvý deň menštruácie alebo sa v prípade začatia užívania v iný deň chrániť aj doplnkovo aspoň týždeň. Tehotenský test nemá zmysel ešte realizovať, bude negatívny, aj keby ste boli tehotná. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Odporúčam však v dohľadnej dobe navštíviť aj Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Možné otehotnenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, prosím Vás, chcem sa spýtať, beriem Lunyttu tabletky a mala som pauzu na menštruaciu 7 dní a na 8 deň som zabudla vziať tabletku a vzala som až na 9ty. Mám si kupiť a vziat ellaone jednorazovu tabletku alebo pokračovať s antikoncepciou.
    S pozdravom Xenia

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nevidím dôvod na užitie tabletky núdzovej antikoncepcie. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie a nasledujúc ich 7 dní sa chráňte aj doplnkovo (používajte kondóm).

  • Možné otehotnenie?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer. Chcela by som sa spýtať. Beriem antikoncepciu belara, dneska to bola 18ta tabletka, beriem ju každý deň ráno,dokonca na minútu presne. Je nejaká šanca otehotnieť? A taktiež sa chcem opýtať či výtok sfarbený do hneda a slabé krvácanie aj keď nejde o menštruáciu je spôsobené tou antikoncepciou. Ďakujem vopred za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva veľmi malá. Hnedé slabé špinenie je počas užívania hormonálnej antikoncepcie pomerne časté a bežné. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Zabudnutá tabletka Daylette

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, stala sa mi taká vec že včera 18.1.2023 som si zabudla zobrať piatu tabletku, dnes vo štvrtok (19.1.) som si zobrala aj tú zo včerajška tak ako je písané v prívalovom letáčiku. 17.1 som mala s priateľom nechránený sex a čiastočne sa do mňa spravil. Je možné otehotnenie? Menštruácia mi prestala tak v pondelok až utorok . Antikoncepciu užívam už 2 roky bez prestavky.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá, no nie nulová. Postupovali ste však správne. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Nasledujúcich aspoň sedem dní používajte aj doplnkovú formu ochrany (kondóm).

  • Antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Beriem antikoncepciu už rok. Vo štvrtok (28.10) som začala brať prvú tabletku po 7 dňovej pauze. V pondelok na to som mala s priateľom pohlavný styk a v piatok na to som zabudla užiť 1 tabletku. Keďže to bolo 9. deň brania antikoncepcie, je možné otehotnenie? Dnes, v nedeľu som si až všimla, že som včera zobrala tabletku z piatku, čiže som ju vzala až po 24 hodinách. Dnes som užila doobeda tabletku teda zo soboty a o 19tej užijem z dneška. Ešte som nikdy na tabletku nezabudla, teraz po prvýkrát. Je veľká šanca na otehotnenie? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste tabletku hormonálnej antikoncepcie zabudli užiť niekoľko dní po pohlavnom styku, za predpokladu pravidelného užívania tabliet tehotná nebudete. Vzhľadom k vynechanej tabletke postupujte tak, ako ste opísali, užite zabudnutú tabletku, ako aj dnešnú tabletku a pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Nasledujúcich 7 dní však používajte pri pohlavnom styku aj doplnkovú formu antikoncepcie (kondóm).

  • Otehotnenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chcem sa opytat ci je mozne otehotnenie pri antikoncepcii aj ked som dostala menstruaciu za mesiac spominaneho strachu z otehotnenia? Menstruaciu som mala intenzitou a dlzkou rovnaku ako kazdy mesiac.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného užívania hormonálnej antikoncepcie, navyše ak ste dostali menštruáciu, tehotenstvo je veľmi málo pravdepodobné. Nemusíte sa obávať.