Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,440 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Možné otehotnenie?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer. Chcela by som sa spýtať. Beriem antikoncepciu belara, dneska to bola 18ta tabletka, beriem ju každý deň ráno,dokonca na minútu presne. Je nejaká šanca otehotnieť? A taktiež sa chcem opýtať či výtok sfarbený do hneda a slabé krvácanie aj keď nejde o menštruáciu je spôsobené tou antikoncepciou. Ďakujem vopred za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva veľmi malá. Hnedé slabé špinenie je počas užívania hormonálnej antikoncepcie pomerne časté a bežné. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

Podobné otázky

  • Zabudnutá tabletka Daylette

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, stala sa mi taká vec že včera 18.1.2023 som si zabudla zobrať piatu tabletku, dnes vo štvrtok (19.1.) som si zobrala aj tú zo včerajška tak ako je písané v prívalovom letáčiku. 17.1 som mala s priateľom nechránený sex a čiastočne sa do mňa spravil. Je možné otehotnenie? Menštruácia mi prestala tak v pondelok až utorok . Antikoncepciu užívam už 2 roky bez prestavky.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá, no nie nulová. Postupovali ste však správne. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Nasledujúcich aspoň sedem dní používajte aj doplnkovú formu ochrany (kondóm).

  • Antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Beriem antikoncepciu už rok. Vo štvrtok (28.10) som začala brať prvú tabletku po 7 dňovej pauze. V pondelok na to som mala s priateľom pohlavný styk a v piatok na to som zabudla užiť 1 tabletku. Keďže to bolo 9. deň brania antikoncepcie, je možné otehotnenie? Dnes, v nedeľu som si až všimla, že som včera zobrala tabletku z piatku, čiže som ju vzala až po 24 hodinách. Dnes som užila doobeda tabletku teda zo soboty a o 19tej užijem z dneška. Ešte som nikdy na tabletku nezabudla, teraz po prvýkrát. Je veľká šanca na otehotnenie? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste tabletku hormonálnej antikoncepcie zabudli užiť niekoľko dní po pohlavnom styku, za predpokladu pravidelného užívania tabliet tehotná nebudete. Vzhľadom k vynechanej tabletke postupujte tak, ako ste opísali, užite zabudnutú tabletku, ako aj dnešnú tabletku a pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Nasledujúcich 7 dní však používajte pri pohlavnom styku aj doplnkovú formu antikoncepcie (kondóm).