Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
412 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • 3. Povinne očkovanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pani doktorka,
    Zajtra dcéru čaká 3. Očkovanie - Hexa. Druhé sme delili (na moju žiadosť, mám rešpekt pred očkovaním), našťastie dcera nemala reakciu ani na Hexu ani Prevenar. Uvažujem, či aj tretie rozdeliť s odstupom 2 týždňov alebo predsa dať spolu, nech to mame za sebou. Je prosím nejaké riziko či výhoda (okrem ušetrenej ďalšej návštevy Dr.) pri podaní Hexa a Prevenar v jeden deň? Ďakujem!

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň!
    Osobne to vnímam skôr ako dvojnásobný stres pre dieťa, ak to matky rozdeľujú. Lebo bábätko to zaštípe v momente vstrieknutia očkovacej látky, avšak po pár minútkach sa deti zväčša ukľudnia a odchádzajú aj s úsmevom na tvári niektorí. Takto má to dieťa blbý pocit raz a o dva týždne znova. No rešpektujem, ak je mama rozhodnutá, že to chce takto. Z lekárskeho hľadiska nie je na to dôvod - to rozdeľovať a z môjho osobného/ľudského hľadiska im dva krát robíme nepríjemný zážitok namiesto toho, že to majú v jednom sedení. Tak len toľko môj pohľad na vec. Zvládnete to samozrejme v oboch prípadoch ;) S pozdravom doki Katka