Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
403 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Zlatý stafylokok v nose u novorodenca

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som sa poradiť malému bol z výberu zistený zlatý stafylokok. Ma 4tyzdne pediatrička mu predpísala pamycon ktorý užívame už týždeň a zatiaľ je to bez zmeny. Ma hlieny chrapka pri dýchaní. Používam morskú vodu a aj dodávame hlieny ale nelepší sa to.
    Predpísala nám aj Augmentin duo s tým že je na mne či mu ho nasadim ale keďže niesom pediater neviem čo spraviť
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Ak má dieťa číry výtok z nosa a iné ťažkosti nemá, určite nevidím dôvod na preliečovanie celkovými antibiotikami. Skúste zvýšenú polohu na spánok, prevesiť mokrú vyžmýkanú plienku cez bočnicu postieľky. Dieťa môže mať takéto chrapkanie aj pre mikroskopický reflux, kedy sa mu mikroskopické množstvá mlieka vracajú a dráždia nosovú sliznicu, a preto hlieni. Ďalšia možnosť je alergia na mliečnu bielkovinu. Neviem, či dojčíte alebo dávate umelé mlieko. Ak dojčíte, skúste vysadiť Vy v strave všetky mliečne výrobky a odsledovať, či mu to pomôže. Ak dávate umelé mliečko, skúste dávať hypoalergénny variant. S pozdravom doki Katka