Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
360 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Omega3, rybí olej

    , Autor: Keppy

    Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať či je vhodné nasadiť 8 mesačnému na podporu vývoja rybí olej. Čítala som rôzne názory ,preto sa chcem spýtať vás , či odporúčate pred jedným rokom dieťaťa dopĺňanie omega3. A ak áno, je jedno akým olejom (značka) alebo viete niečo odporučiť ?

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Dobrý deň! Myslím, si, že to nie je potrebné. Jednak určite dávate vitamín D - ak náhodou nedávate, ten je potrebné dávať denne. A druhak, buď je dieťa dojčené a má všetky potrebné látky v Vašom mlieku (Vy si môžte dať rybí olej, či inú formu omega-3) alebo má umelé mlieko, ktoré je obohacované o rôzne minerály a látky potrebné na vývoj. Takže z môjho pohľadu nie, netreba. Najskôr niekedy okolo 3 roku života a aj to len v špecifických prípadoch (dieťa s tendenciami k nesústredenosti, či hyperaktivite alebo pri častých infektoch). Vo všeobecnosti to vôbec neodporúčam. Omnoho dôležitejšia je pestrá, vyvážená a kvalitná strava. S pozdravom doki Katka