Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
412 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Zväčšené uzliny a teploty pri liečení streptokoka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pozdravujem p.doktorka,

    Malému bol identifikovaný piogénny streptokok, preliečený najprv sirupom Suprax, avšak nie dosť dlho. Pri ďalšej kontrole bol stále prítomný, preto sme dostali sirup Klacid ktorý máme užívať aspoň 12 dní. Teda do pondelka.

    Počas sviatkov pri návštevách sa pravdepodobne stalo, že nás opäť trápia nejaké respiračné ochorenie. Máme teploty už 2 dni(do 39, znižujeme čapíkmi každých 6 hodín), nepokoj, zaslzavené oči . Malý pôsobí choro. Dnes som mu nahmatať zväčšenú uzlinu pod čeľusťou na krku.

    Mohla by som skúsiť toto ochorenie preliečiť nasadením Fenistilu, Kaloby a Kalciového sirupu súbežne pri užívaní Kalcidu? Respektíve, ako pomôcť?

    Ďakujem veľmi pekne za odpoveď

    Pekný deň prajem

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekny den! Kedze je stale pod krytim antibiotik, prepodkladam, ze ma virusovu infekciu. Takze je potrebne spravne davkovat lieky od teploty, podavat podla stavu dietata a telesnej teploty. Dalsie lieky symptomaticky podla toho, ake ma dieta tazkosti. Akby horucky cez 38,5 trvali nadalej, zvazila by som predsalen vysetrenie CRP u Vasho pediatra, treba priniest pediatrovi aj moc. Dovtedy je najzasadnejsi dostatocny prijem tekutin, spravne meranie a zrazanie teploty (https://vasaokidoki.sk/teplota-ci-horucka/) a sledovanie stavu dietata. Kalobou nic nepokazite. Fenistil zalezi od tazkosti mimo horucky a veku dietata a kalciovy sirup rovnako - podla typu tazkosti. Verim vsak, ze horucky prejdu a budete skoro fit. S pozdravom doki Katka