Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • kvapka krvi - tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, som v 28 týždni tehotenstva. Včera som si na nohavičkách našla maličkú bodku krvi. Následne som si dala intímku aby som zistila či sa tam ešte nejaká objaví znova a bola tam maličká bodka na tom istom mieste. Avšak neprišla som na príčinu, nevyzerá že by to bola krv z pošvy, nakoľko mávam bielo priesvitný výtok a ten bol v poriadku bez zafarbenia a táto malá krvavá bodka bola oveľa vyššie ako pri vstupe do pošvy, na toaletnom papieri tiež nebola žiadna známka krvi. Malá sa normálne hýbe, kope. Neprišlo by mi to zvláštne, ale rovnaká vec sa mi stala za posledné týždne už tretí krát, vždy úplne ten istý scenár a to isté miesto. Na poradni som bola v piatok, výsledky vyšetrení - ozvi plodu a aj krčok boli v poriadku. Mám sa obávať? Ďalšiu poradňu mám až o 3 týždne.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    v prvom rade nevieme odkiaľ krvácate, môže to byť aj po vyšetrení v poradni, ale aj z močovej rúry.
    Avšak jedna kvapka krvi neznamená vážne ohrozenie plodu, upozornite na to nabudúce svojho lekára, ak by sa krvácanie zhoršilo, ihneď navštívte pohotovosť.