Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Užívanie fluomizinu pred pôrodom

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcem sa spýtať som v 38tt a pre nález kultivácie - Streptoccocus, mám od môjho lekára predpísaný Fluomizin, je riziko že v prípade, ak by som sa teraz otvárala žeby to nejak ohrozilo dieťa a ja ho užívam? Obávam sa toho, že ak si každý večer vkladám ten čipok a krčok mám na 1cm - môže to v prípade otvárania by to ohrozilo dieta (vraj v prípade pôrodu má byť 12hodinovy odstup od podania čipku)??? Kontrolu mám koncom týždňa. Ešte ma zaujíma, že ak včera večer som neužila jednu tabletu, nebude vadiť ak užijem zajtra večer (že bude vynechaný jeden deň keď som neužila?)- je to balenie na 6dni a presne poslednú šiestu som si nedala, môžem užiť nasledujúci večer??/. Ďakujem veľmi pekne

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    PROSIM NEUŽÍVAJTE TO!!
    Streptokokus v pošve sa nelieči, rpetože je to bežný komenzál, určite si nič nedávajte. Je to veľká chyba, ak niekto lieči zbytočne streptokoka, ak máte pozitívny ster na streptokoka skupiny B, musíte dostať antibiotiká ale až počas pôrodu.