Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Prebytok vitamínu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, som v 13.tt a mám za sebou prvé odbery krvi. Dr vravela, že sú v poriadku, doma som si ale našla v tehotenskej knižke výsledky, ktoré mi sestrička zapísala a mám uvedené medzi "rizikové faktory pre toto tehotenstvo" že "VIT. D>89,90". Znamená to prebytok vitamínu D alebo čo presne, prosím? Neviem akú mám presnú hodnotu ani aké sú normy.. Ako ho znížiť alebo čo sa s tým dá robiť? Vitamín D neberiem, užívam len femibion od začiatku tehotenstva. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    my sme zrejme najbohatší štát na svete, ak sa tehotným meria hladina vitamínu D v krvi, nikto na to nereaguje nikto to nerieši, iba sa to naberie. Neuveritelné. Podobne ako sa vyšetrujú protilátky proti rubeole, hoci všetci sme zaočkovaní a rubeola sa vďaka tomu nevyskytuje. Peniaze hádžeme do smetí a divíme sa, že potom nemocnice sa rozpadajú, ale súkromné laboratoria od finančných skupín prekvitajú.
    Nevšímajte si to, nič to neznamená.