Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Je este nadej ze babo zije??

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den vcera som isla na krv lekarovi a na ultrazvuku som videla ako malinkemu keby nebije srdiecko ???? ???? bola som 12tt .Potom ma poslal specialistom este nech oni skontroluju potvrdili, neviem preco sa to tak stava. Nefajcim nepijem proste zdravo zijem a maternicu a vajecniky mam pohode. Tak ma poslali na kyteraz az 26.8 , ale bojim sa co ked za ten tyzden dostanem infekciu alebo sepsu??? Nevim ci mam ist niekomu inemu tento tyzden alebo na urgetni prijem. Co je lepsie celkova anestezia alebo spiral??alebo mam ist este raz pondelok na ultrazvuk co ked babo je vlastne pohode a ultrazvuk sa moze niekedy mylit?? Ako ucitim ze babu zacalo srdiecko bit?dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    u nás v Ružinove riešime takéto gravidity tabletkami a bolo by dobré ak sa chcete vyhnúť kyretáži, ktorá je potenciálne riziková si túto liečbu vyžiadať. Na Slovensku platí odporučený postup ministerstva, že žena má právo na liekové ukončenie tehotnosti pri samovoľnom odumretí plodu.
    Plod odumre asi v 20% gravidít, najčastejšia príčina je genetika, náhodne sa nestretla zdravá spermia so zdravým vajíčkom.