Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Bolesť brucha v pravo hore

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Momentálne som v 35 týždni tehotenstva a od včera rana pociťujem občasnú bolesť v strede brucha v rozmedzí asi 7 centimetrov tiahnucu sa z mojho pohľadu do pravej strany. Bolesť začala po raňajkach a objavovala sa občasne celý deň. Čakala som že to prejde ale dnes bolesť pretrváva hlavne po konzumácií jedla alebo pri vstávaní a otáčaní sa, po stlačení na boľavé miesto je bolesť intenzívnejšia a malý sa za každým pohne. Nemám žiadne iné ťažkosti pohyby sú pravidelné a silné (boľavé). Malý je otočený už smerom nadol. Užívam magnesolv 2 krát denne kvoli tvrdnutiu brucha a skracovaniu krčka mám kludový režim. Už dlhodobejšie mám problém s refluxom a niektorými potravinami preto som bolesť pripisovala žalúdočným problémom, problém so zápchou nemám, avšak kedže bolesť pretrváva a je vikend je prosím dôvovod na navštevu urgentu. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pokiaľ je to iba bolesť pri pohybe a jedle, nemalo by to by´t niečo nebezpečné. Môže sa jednať aj o bolesti z chrbtice, alebo podráždenie žlčníka. Ak sa stav nezhorší, a nepriadjú sa žiadne iné príznaky, stačí kontrola v pracovnej dobe.