Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Bolest/tahanie na lavej strane uplne dole

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor, prosim Vas chcem sa spytat, som v 26 tyzdni a uz 3 den pocitujem bodave tahanie na lavej strane podbruska ale akokeby uplne dole. Ked sedim, lezim nic netaha, ale ked sa postavim a zacnem chodit tak ta bolest zase zacne. Potom uz tu lavu nohu ani nedviham aby som necitila ten tlak, tak ju len ta za sebou taham. Ked si zase sadnem alebo lahnem, nic neboli, len pri chodzi. Viete mi poradit co by to mohlo byt? Moze to byt stale roztahovanie maternice alebo je to nieco ine? Dakujem Vam za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    príčin môže byť viacero, aj ortopedické a neurologické (útlak nervu), ale aj rozťahovanie závesného aparátu maternice, pretože maternica je väčšinou viac vpravo uložená, tak väzy sú viac natiahnuté zľava. Ale aj zrasty, môžu takto bolieť. Upozornite na to vášho gynekológa pri kontrole.