Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Toxoplazmoza v 27 tt

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den prajem, pan doktor, chcela by som Vas poprosit o interpretaciu vysledkov, vzhladom na dovolenkove obdobie sa ku mne zrovna vela informacii nedostalo a som v sustavnom strachu. Som v 27tt a nedavno mi vysli hranicne hodnoty IgM protilatok na toxoplazmozu (presnejsie 0,93. Negat je do 0,90), + pozitivne IgG, pricom vsak v 1. trimestri som mala IgM negativne a IgG tiez pozitivne. Viem, ze IgG znamenaju uz vytvorenu imunitu z v minulosti prekonanej infekcie, ktora by vraj tehotnu zenu mala pocas gravidity viacmenej chranit. Preto mi vysledky z 2. trimestra pridu matuce a najma velmi vystrasujuce. Bola som poslana na infekcne, kde mi robili dalsie testy vratane avidity, no zatial nemam vysledky. Budem velmi vdacna za Vas nazor. Pekny den, Michaela.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    absolútne nerozumiem, prečo Vám niekto naberal druhý odber, ak prvý bol úplne jasný. Tá hodnota 0,93 je negatívna a môžete to zabudnúť, hlavne si už nič ohľadne toxo nedajte naberať. Váš lekár by ten odber mal uhradiť, poisťovne vôbec neplnia kontrolnú funkciu, každý tu vyšetruje čo sa mu zachce, potom sa divíme, že chýbajú v systéme peniaze.