Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,626 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Vnútorne otváranie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň v utorok som mala poradňu som 26+2 tt. Doktor vag. ultrazvukom zistil že som vnútorné otvorená. Povedal že to nieje nič strašné kôli tomu že mám dostatočne dlhý krčok. V správe anatom. dĺžka hrdla 47 mm, vnútorná bránka vezikulacie 9 MM, funkčná dĺžka hrdla 39 MM. Predpísal mi progesterón 200 mg 2x1 tabletu na vkladanie plus nospu 2x1 tab plus magnézium 4x1 tab. Môžem vysadiť magnézium????Mávam z neho riedku stolicu no bojím sa ho vysadiť. ( Pred tehotenstvom som brala vysoké davky). Tvrdnutie bruška sa po progesterone zmiernilo. Je to otváranie také vážne ? Pomôže úplne progesterón na tvrdnutie brucha ? Doktor povedal že môžem normálne fungovať len mám oddychovať s vyloženou panvou len že ja sa veľmi bojím pretože všade strašia že vnútorne otváranie je to najhoršie. Som z tohto druhého tehotenstva už dosť psychicky unavena keď že môj doky má stále s niecim strasi. Môže sa vnútorna bránka zas vrátiť naspäť ? Mne povedal že ano. Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    máte normálnu dlžku krčku a nie je potrebné nič podnikať, ste z tohto pohľadu úplne neriziková, ak bolo meranie urobené normálnym spôsobom.