Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Hlienova zátka alebo mykóza ?

    , Autor: P.........

    Dobry deň dnes som 27+6 týždeň tehotenstva a dnes a včera keď som išla na malú potrebu utrela som sa tak som si všimla na toaletnom papieri taký hustý žltý výtok nebolo toho veľa skôr taká hrčka ako sopeľ alebo neviem k čomu by som to prirovnala. Stalo sa mi to jeden krát včera a jeden krát dnes pri tej malej potrebe. Mám strach či to není hlienova zátka alebo mykóza pretože mykózu som mala už viac krát a pár dni dozadu som mala žltý výtok ako mam zvyčajne pri mykóze tak som si začala vkladať macmiror. A už keď sa stane že ta hlienova zátka odchádza tak sú aj nejaké bolesti alebo niečo že sa blíži pôrod ? Inak pohyby cítim bábätka hýbe sa stále aj cez deň aj cez noc. Akurát mi začalo ešte to že za deň príde niekoľko krát taka nevoľnosť na zvracanie alebo to bude asi tým že som začala 3 trimester. Akurát sa mi stalo túto noc ešte že som nemohla spať, zobudila som sa o druhej v noci a už sa mi nedalo zaspať niekoľko krát mi prišlo zle na zvracanie a občas ma chvíľu zabolí v podbrušku ale to je asi normálne.
    Myslíte že to je hlienova zátka alebo to je len taky obyčajný výtok ? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    takýto výtok neznační absolútne nič zlé, ani odchod "hlienovej zátky" by neznamenal hrozbu predčasného pôrodu. Ak máte svrbenie alebo pálenie, kúpte si krém na mykozu, inak to neriešte.