Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Macmiror 500 v tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pred tyzdnom som dobrala antibiotiká Zinnat na streptokoka v hrdle a antivirotika Herpesin 400 na pásový opar. Som na konci 19 týždňa tehotenstva a dostala som biely hrudkovity vytok zrejme kvasinky aj keď si stále dávam probiotika do posvy aj probiotika do úst. Gynekológ mi nespravil kultiváciu ale hneď mi predpísal Macmiror gulicky na vklad do posvy. Prosím je tento Macmiror bezpečný v tehotenstve aj z toho pohľadu, že som brala antibiotiká a nechcem aby to uškodilo plodu. Na veľký ultrazvuk idem až 14.2 - myslite, ze je v poriadku počkať a urobiť si radšej kultiváciu ? Je kvasinkova infekcia nebezpečná pre dieťa ?
    Ďakujem veľmi pekne

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    macmiror nie je najlepší na mykozu, kúpte si jenamazol krém a preliečte sa. Kultivácia je zbytočná a nepresná, a nemá sa robiť, dôležitý je klinikcký obraz.