Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Problémy v 35tt

    , Autor: Sandrita123

    Dobrý deň pán doktor,
    Včera som bola u vás v ružinovskej nemocnici na prvej kontrole pre pôrodom, som v 35tt,a pán doktor, ktorý má vyšetril, povedal, že sa už začínam otvárať a záleží na mne kedy porodim, ako sa budem šetriť. V správe je napísané 1,5cm.Ale mávam už niekoľko dní problémy, že ma tam dole párkrát za deň tak 2-3 krát neznesitelne začalo pichať, také rezave bolesti až do slabín, že si vždy musím rýchlo ľahnúť aby to prešlo, davam si magnézium, ale moc to nepomáha. Aj som to pánovi doktorovi vravela, no mam sa teda šetriť co najviac. Mam doma 2 ročného syna, tak pri ňom sa to moc nedalo asi preto mi začali tieto problémy ????‍♀️teraz mi bude viac mamina aj manžel pomáhať, tak budem ozaj viac oddychovať. Moja otázka ale je, že mam tam dole po vyšetrení pocity diskomfortu, akoby sa tam možno začínal niaky zápal, jemne podráždenie, možno stipanie sem tam, dala som si na noc probioticku, trosku je to lepšie, ale tak nechcem nič podcenit, co by ste mi odporučili? Stačí si dávať tie probiotika a ak sa to nezhorsi nemusím utekať na vyšetrenie? Plus sa mi začína robiť herpes na pere, potrela som si ho zoviraxom, môžem ten zovirax ci radsej nie? Ďakujem s pozdravom Alexandra

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    trochu by som polemizoval s kolegom, nemáme dôkazy, že by kľudový režim predlžoval tehotenstvo, myslím, že sa nemusíte v tomto ohľade obmedzovať, môžete žiť bežný život.
    Ak máte pálenie pošvy, kúpte si antimykotický krém a preliečte sa.
    Zoviras na pere nevadí, je bezpečný.