Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • skrátený krčok?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Zdravím , chcela by som sa opýtať či je tento nález v 27tt v poriadku.
    Dlžka hrdla 1,5članku prsta
    cervix 32mm .
    A čo vlastne znamená to “článku prsta”
    Ide o skráteny krčok? Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    občas sa aj ja stretnem s takýmto milým názvoslovím, ako že články prsta, neviem či je to odvodené z angličtiny "palec" alebo čo, pretože u nás sa normálne používa metrická sústava, takže aj pri vaginálnom vyšetrení píšeme dlžku krčka v centimetroch. Musím niekde zistiť prevodový systém z "článkov prsta" na centimetre, ale ani google mi ho nenašiel.
    Pre Vás podstatný údaj je dĺžka v mm - ak bol krčok meraný vaginálnou sondou ultrazvukom, tak 32 mm je normálna dĺžka a je to v poriadku.

Podobné otázky

  • candibene

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Momentálne som v 35 tt a v 33 tt som bola hospitalizovaná nakoľko som mala skrátený krčok, bolesti v brušku a tvrdnutie bruška.Momentálne je to dobré, som doma a beriem magnezium.Doktorka po hospitalizácii usúdila, že to môže byt z baktérie a dala mi macmiror 500.No z neho som mala svrbenie a štípanie tak som si dala tabletku candibene tbl 100.(bez aplikátora)
    Chcela by som vedieť či tá tabletka candibene nemôže ublížiť plodu nakoľko som už v 35 tt a mam skratený krčok? Dúfam že som neurobila niečo zle bábetku s tou tabletkou.