Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Hematon

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer môžem sa opýtať začala som dnes strašne krvácať aj také zrazeniny zomna vyšli zistili mi retrochorialny hematón a povedali že potratim nedá sa to nejak zachrániť ?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    potrat znamená väčšinou že plod nebol zdravý a my nevieme plod liečiť.
    Nič iné ako trpezlivé čakanie nepomôže, ak je plod zdravý, vydrží, ak nie tak sa potratí.

Podobné otázky

  • Ultrazvuk viac krat po sebe

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chcem sa opytat, je pre plod skodlive ak som bola uz 2x po sebe na ultrazvuku? a pravdepodobne pojdem dnes /zajtra znova?
    Som len v 8tt, totiz ten prvy bolo potvrdenie tehotestva, a tie dalsie z dôvodu komplikacie krvacania z hematonu, kt. este trocha pretrvava. dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nie je to škodlivé ale je to zbytočné. Vôbec to nezmeni Vašu liečbu, stačil by ultrazvuk o 10 dní, aby sa potvrdilo, či plod rastie. Čokoľvek nájdu na UZV nezmení to postup, že sa bude čakať na vývoj situácie.

  • cievky v maternici

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcem sa vás spýtať. Už pár krát som si na toaletnom papieri našla mini prúžok krvi, ale vyzeralo to skôr ako by som sa poškriabala. Nemala som žiadny výtok s krvou ani nič také, žiadne bolesti brucha ani nič podobné. Vždy som sa zľakla a radšej som išla na pohotovosť. Bola som tak už 2x. Sestrička sa vždy pousmiala akoby to nič nebolo. Mohla mi podľa vás prasknúť nejaká mini cievka v maternici? Vždy som bola pohode a nenašli nič ani hematon. ďakujem za vašu odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    predpokladám, že ste tehotná, inak by ste nezneužívala pohotovosť kvôli slabému zakrvácaniu.
    V tehotnosti veľa žien slabo zašpiní alebo zakrváca, nie je potrebné panikariť, pokiaľ to nie je krvácanie silné ako pri menštruácii, nemusí to znamenať nič vážne.

  • Krvacanie počas tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcem sa opýtať, som asi v 9tt a začala som mierne špiniť. Doktor ma vyšetril a urobil ultrazvuk,povedal, že všetko je v poriadku a predpísal mi duphaston, ascorutin,kanavit...proti krvacaniu. Ale sa to dostalo až ku slabému krvacaniu. Môže to byť spôsobené potratom alebo je tam iný problém. Je to normálne keď žena krváca počas tehotenstva? Doktor ešte hovoril, že hematón tam nieje, tak čím to je? Ďakujem Vám veľmi pekne.

  • problemy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcela by som sa opýtať. V 14tt som krvacala a bolo mi zistene odlupnutie s placenty - vraj som tam mala hematon o velkosti 2,5cm na 3,9cm. Teraz som v 20tt a od vtedy som už nekrvácala. Zaujímalo by ma či sa to môže ešte opakovať? a či je velke riziko ked dene prejdem cca 40 schodami.
    Ďakujem Lenka

  • krvacanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň som v 19tt a mala som placentu preavia ta sa vsak dvihla a hematony vysli.Dnes rano som spozorovala len take jenme ružovkaste špinenie na poradni som bola v pondelok a všetko bolo v poriadku.Može to byť sposobene tym,že mi rastie maternica?????Alebo mam ihnd vyhladat lekara??No nieje opakovane to spinenie.Dakujem