Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,182 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • plucne chlamydie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer pan doktor,
    pri poslednom tehotenstve r.2008 (ukoncene miniinterupciou z dovodu viacnasobneho RTG vysetrenia panvy) som pocitovala bolesti v hrudi, krce v koncatinach a dusivy kasel.potiaze po zakroku okamzite zmizli. v sucasnosti sa s manzelom pokusame o babatko opat-6mes.neuspesne.
    nedavno mi boli nahodne zistene plucne chlamydie IgG 1,118, IgM 0,146 a IgA 1,05.bez indikovania akejkolvek liecby. prosim, mozem napriek tomu otehotniet?poskodzuju plucne chlamydie plod?prechadzaju placentou?
    staram sa o sestru s DMO, zdravie dietatka je preto nasou prioritou
    dakujem za odpoved
    Zuzana

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    Protilátky ešte neznamenajů infekciu. Lieči sa pacient a nie protilátky. Pľůcne chlamýdie graviditu neohrozujů, rovnako ako bežný RTG panvy aj opakovane.

Podobné otázky

  • pl.chlamydie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Pisala som vam ze mam plucne chlamydie,IGA pozitivne nad normu a vy ze nechapete preco niekto nabera protilatky. Ved ako inak sa daju zistit chlamydie???IGG mam pozitivne,ale tie znmn prekonane chlamydky,ale ak mam pozitivne aj IGA tak by som sa nemala liecit? Len sa bojim aby som po porode nenakazila babo..dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    protilátky ostávajú pozitívne aj mimo infekciu, aj IgA, istý čas. Liečime pacienta nie laboratorne hodnoty. Ak máte zápal pľúc. musíte byť preliečená, ak nemáte zápal pľúc tak netreba nič.

  • problem

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Mam tyzden do porodu a zistili mi plucne chlamydie. Teraz sa bojim ze po porode nakazim babatko.IGg mam 150,co su prekonane chlamydie ale IGa mam 1,5 a norma je do 1. Takze som pozitivna. Co mam robit? Po porode chcem kojit a dlhodobo brat atb nemozem,ale zas sa bojim ze ak sa nebudem liecit ci nemozem nakazit babo. Plucne chlamydie sa tiez liecia tak dlho a tymi istymi ATB ako trachomatis? Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    protilátky proti pľúcnym chlamýdiám sú nezmysel a skutočne nechápem prečo je to taká strašná moda to naberať a liečiť. Zabudnite na to.

  • plucne chlamydie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Coskoro rodim a dost ludom v okoli zistili plucne chlamydie. Aj ja som ich prekonala a mozno stale mam. Preto sa bojim ci po porode mozem nakazit babatko. Ako chranit babo pred touto chorobou,kedze vela ludi to ma. A moze mu to sposobit vazne problemi,keby sa babatko nakazilo? Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pľúcne chlamýdie sa veľmi preceňujú, ľudia sa liečia na zákalde stanovenia protilátok, čo je veľmi nerpesné. Nestresujte sa, plod nie je ohrozený.

  • pľúcne chlamýdie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň! Som v 12. týždni tehotenstva a v minulosti som bola preliečená na pľúcne chlamýdie. V súčasnosti mi ich znova zistili IgG 114 a IgA 1.2. Chcela by som sa spýtať, či pľúcne chlamýdie môžu mať vplyv na plod, ak áno, aký a čo sa s tým dá robiť v tehotenstve / v máji 2009 som mala zamĺknutý potrat - trizómia 21. a 12. chromozónu - mohlo to súvisieť s pľúcnymi chlamýdiami? /. Taktiež by som potrebovala radu, či v mojom prípade vzhľadom na pľúcne chlamýdie je vhodné a žiadúce očkovanie na novú chrípku. Ďakujem. V.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nechápem prečo niekto naberá protilátky !!!!
    Ak nemáte potiaže, tak je diagnostika zbytočná a drahá a iba Vás stresuje. Keby mne nabrali protilátky proti všetkému možnému tak ma budú liečiť na všetk yinfekčné choroby.
    Pľúcne chlamýdie plod neohrozujú, hlavne sa nedajte liečiť.

  • planované tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, momentálne sa liečim na pľúcne chlamýdie, antibiotikami doxyhexal 200.Po ukončení liečby budú robiť kontrolné vyšetrenie z krvi až v auguste, v apríli pečeňové testy.Po akej dobe po skončení liečby antibiotikami, alebo až po kontrolných testoch môžeme plánovať dieťatko.Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    závisí či máte obtiaže, alebo zase niekto lieči iba nález protilátok v krvi. Ak máte potiaže odložte tehotnosť až kým nebudete fit, ak nemáte, možete otehotnieť hneď po doužívaní Doxyhexalu.