Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,164 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Dakujem...

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Velmi pekne Ďakujem pán doktor hned sa mi vrátila chuť do života...prajem Vám pekný večer...ĎAKUJEM

Podobné otázky

  • Nevyvijanie sa plodu.

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dorý ďeň. Som v 9.tom týždni tehotenstva. Pred tehotestvom som mala myom velkosti 4x3 cm, teraz v 9tom tyzdni sa zväcsil na 8x3 cml, je umiestneny na prednej strane maternici. Chcela by som sa spytat ,ci tento myom moze skodit, ake komplikacie mozu byt? Ja sa zatial citim dobre, bez komplikacii. Uzivam Utrogestan na prevenciu (2x denne). UZ som bola 3x na sono , a chcem sa informovat ,ci to sono škodí plodu, a doktor stale nenasiel nieaku "akciu".... Že vidiet tam vidi nieco, ale ze "akcia to nieje". Moze sa stat ze sa plod nevyvija, aj ked ziadne komplikacie sú nen?i..... Doktor vravel ze dutinka okolo plodu je primeranej velkosti. .... Mohli by ste mi prosim vás povedat,ci moze myon sposobit poskodenie, alebo nevyvijanie plodu, alebo ci doktor nemusi videt plod aj koli myomu, alebo ake su tam mozne rizika.... Za odpovede vám vopred velmi pekne dakujem....

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    myóm na maternici môže komplikovať priebeh tehotnosti viacerými spôsobmi.
    Môže extrémne narásť a spôsobovať bolesti, v závislosti na jeho lokalite môže teoreticky i brániť výžive plodu.
    V 9. Týždni by už lekár mal vidieť akciu srdiečkka plodu na ultrazvuku.

  • Lišaje

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor. Momentalne som v 26 t.t. a tvar mam samu lisaj.Je mozne, ze mi dieta tlaci na nejaky vnutorny organ, nasledkom coho by toto ochorenie mohlo vzniknut? Mam to vacsinou pod nosom a trosku aj na licach a dost svrbia.
    Je to v tehotenstve normalne, alebo mam skusit nejaku odbronu - dermatologicku liecbu?
    Najradsej by som bola, keby som s tym na kozne ist nemusela, ale zalezi na tom, co mi poradite.
    Dakujem...

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    skor si myslím, že je to reakcia kože na tehotenské hormóny, prípadne to može signalizovať nejaký problém s pečeňou. Skúste konzultovať dermatológa.

  • ?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pan doktor.
    Som v 15tt a krvacala som v podstate bez príčiny. Najprv bolo podozrenie na hematom, ale nakoniec sa nepotvrdil. Krvacala som par hodin, a potom mi to uplne prestalo. Krvacala som takýmto spôsobom, že všetko je v poriadku len par hodin krvacam už druhy raz.
    Neviem si to vysvetliť a mam strach, že sa mi to bude opakovať.
    Ďakujem...

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    krvácanie v gravidite je časté, príčina je zrejme z placenty, uvidíte ako to dopadne, či potratíte, alebo nie, prevencia na to neexistuje.

  • pokusny kralik =(

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer,

    Uz som vam raz pisala ohladom casteho krvacania a bolesti pocas uzivania antikoncepcie. Odpisali ste mi, ze mam navstivit lekara lebo ide skor o organicku ako hormonalnu pricinu. A mali ste pravdu.... je to organicke... som tehotna!
    To ako ma lekar ani poriadne nevysetril a spraval sa ku mne akoby som si to cele vymyslela tu ani nejdem rozoberat... az ked mi vynechala menstruacia a urobili mi tehotensky test sa zacali o mna zaujimat...
    Teraz ma posielaju na vseliake krvne testy aby sa odhalili pripadne problemy so stitnou zlazou, srdcove problemy, pecenove testy a uz ani neviem co este. Zrazu ani neposielali odporucaci list do nemocnice (zijem v UK a tak sa to tu robi) rovno im poslali moje zaznamy a vraj sa mam len objednat na ultrazuk, kedze koli spominanym vykyvom menstruacie nevedia urcit ako dlho som tehotna. Uz ma so vsetkeho boli hlava.... citim sa ako laboratorny potkan, na ktorom robia pokusy....
    Z toho vyplyvaju dve otazky:
    1) Su vsetky tieto vysetrenia a testy potrebne? Pri prvom tehotenstve som nic take podstupit nemusela
    2) Kedze som otehotnela pocas uzivania antikoncepcie (je mozne, ze som tehotna az tri mesiace) moze to mat negativne ucinky na embryo????

    Za odpoved vopred dakujem.... chcela by som este dodat, ze si vase rady velmi vazim a obdivujem vasu trpezlivost s otazkami vystrasenych zien ako som ja.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    1. neviem, aké majú v anglicku pravidlá starostlivosti o tehotnú, viem, že to robí GP, ale tento prístup sa mne nepáči, osobne Vám jednoznačne doporučujem si zaplatiť odborníka gynekologa, aby sa o Vás staral. Čo je zadarmo nie je dobré, pretože GP má úplne iný pohľad na tehotnú ako má gynekológ. Prístup ste videla pri antikoncepcii.

    2. určite riziko je možné, preto bude potrebné, aby ste absolvovala pravideľné dokladné ultrazvukové vyšetrenia.

  • zlty vytok v tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den chcem sa opytat ,,som v 27tt a uz asi 2tyzden mam zlkasty vytok ktory nema zapach ani ho nesprevadza svrbenie ...neviem co to ma znamenat som v zahranici a tu ma este ginekolok od zaciatku mojho tehotenstva nevysetroval len obvodny doktor a kazde 8t navstevujem nemocnicu ...preto sa zo svojou otaskou obraciam na vas za vasu odpoved vopred dakujem...