Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
16,958 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Inzulínová rezistencia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pán doktor,môžem otehotnieť,ak mi zistili vysokú inzulínovú rezistenciu? Užívam Stadamed.
    Endokrinologické vyšetrenie mám v poriadku.Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    určite je potrebná redukcia hmotnosti ak máte nadváhu, ak máte inzulínovú rezistenciu pri normálnej hmotnosti, potom je stadamed plne indikovaný, znižuje inzulínoú rezistenciu a hladinu inzulínu.

Podobné otázky

  • stitna zlaza

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den.obraciam sa na Vas s prosbou o pomoc.mam znizenu cinnost stitnej zlazy a beriem Thyroxin 100 kazdy den.ide o to ze chceme s buducim manzelom otehotniet ale nejako sa nam nedari.endokrinolog mi predpisal aj kyselinu mliecnu,ktoru pravidelne beriem.moj menstruacny cyklus trva 26-27 dni a menstruaciu mavam pravidelne.vsade na internete citam ze zeny s problemom stitnej zlazy maju nizku sancu otehotniet alebo hrozia potraty....som uz z toho zufala a lekar mi nic konkretne nepovie.ku gynekologovi sa dostanem az tak o dva mesiace lebo maju teraz vela zien.chcem este dodat ze pred 6 rokmi som mala cystu na vajecniku,ktoru mi laparoskopicky odstranili a zostal mi len kusok vajecnika.a minuly rok som bola tyzden v nemocnici koli rychlemu priberaniu na vahe.zistili mi citujem:"hyperandrogenovy stav.susp.PCOS dif.dg. CAH late onset.,inzulinova rezistencia,nadvaha,autoimunitna tyreoiditida v substitucnej liecbe".znie to hrozivo,ale ja chcem vediet ci vobec mam sancu otehotniet.este pripajam vysledky testov co mi v nemocnici robili:21DMC -prolaktin 21,2 , 4.DMC - DHEA 12,9,DHEAS 335ug/100ml a OHPRO 4,2 ng/ml.dakujem vam velmi pekne za vasu odpoved.s pozdravom Kurimska slavka

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak je dobre liečená štítna žľaza, potom by nemal byť problém s otehotnením. Zdravému páru to trvá rok.
    Príčinou je Vaša nadváha, musíte schudnúť, potom by ste mala otehotnieť.