Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
16,958 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • odpoved

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,chcela som sa vas opytat v 19 rokov som bola na interupcii teraz mam21 mam staleho partnera a rok sa snazim otehotneniet ale marne,mam silne vytoky stale,moj partner v prvom manzelstve ma deti co sa stym da robit mozte mi poradit ,,za vasu odpoved vam vopred dakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    potrebné je vyšetrenie, je možné, že máte zápal krčka maternice, a to može sposobova´t prolbém s otehotnením. Doležité sú stery na chlamýdie, GO a ureaplazmy.
    Ďalšia liečba bude podľa nálezu.

Podobné otázky

  • Krvny test po IUI

    , Autor: Kvet235

    Dobrý deň dnes som 11 dní po IUI a vyšiel mi pozitívny domáci krvny test môžem byť tehotná? Za odpoveď vopred ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak je to tehotenský test, tak áno, ale nič to neznamená, pretože pri takto včasnom pozitívnom teste sa pomerne veľká časť plodov potratí, počkajte si, až Vám vynechá menštruácia a po týždni navštívte gynekológa.

  • Info

    , Autor: Kiaraasa

    Dobrý deň, chcem sa opýtať, v septembru som vysadila hak, v októbri sme mali biochemické tehotenstvo .. odvtedy mo na čas normálne prišiel menzes až 1.1, je šanca že už nqm konečne vyjde tehotenstvo tento cyklus? Mohlo sa nám nedarit preto po biochem. že nenabehol cyklus normálne , dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    spravte si pre istotu tehotenský test, či nepretrvávajú pozitívne hladiny hcg. Ak bude negatívny, normálne sa snažte otehotnieť a nevidím dôvod, prečo by to nevyšlo. Ak bude test pozitívny, navštívte čo najskôr Vášho gynekológa.

  • flexiparín

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý den, ja som vám už písala. mám 14r dcéru a za sebou 3 potraty. pri tom tretom ma poslal gyn. na hematologiu ale tam mi nič nezistili iba že mám jednu mutáciu PAI- 1 4G/5G heterozygot. že mi táto mutácia nespôsobovala potraty. teraz som znovu tehotná tak ma gyn. poslal na hematologiu či sa niečo zmenilo. hematologička mi povedala že mám vysledky v najlepšom poriadku, len tú jednu mutáciu a že tá nemá robiť problém. čo ma trápi že mi predpísala injekcie flexiparín že ked sa nenašla iná príčina. (ja som bola medzi časom u zastupujúceho gyne. a ten mi na ultrazvuku povedal že potrácam kôli myomu či o tom viem.) injekcie som si nezačala pichať lebo z ihjel odpadávam a nemá mi to kto pichať ked je to každý den 9 mes. chcem sa vás teda opýtať či je nutné si ich pichať pri tejto mutácii alebo nie. velmi pekne ďakujem za odpoveď. monika

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    na to sa naozaj nedá odpovedať cez internet, je to veľmi zložitá problematika, v každom prípade však opakované potrácanie často býva sposobené poruchou zrážania krvi, kedy sa krv predčasne vyzráža v tvoriacej sa placente a plod sa potratí.
    Ak Vám hematologička napísala pomerne drahú liečbu, tak na to isto mala dovod.

  • brať alebo nebrať Closilbegyit?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň!

    S priateľom sa snažíme o bábätko 6 mesiacov. Lekár mi naordinoval Clostilbegyit a Duphaston. Nerobil mi žiadne vyšetrenia okrem bežnej preventívky. Nemal mi spraviť vyštrenie ako je folikumetria? Totiž ani neviem či mám ovuláciu, ale asi áno, nakoĺko každý mesiac vtom čase zvyknem mávať výtok. Prosím o radu či podľa vás môj lekár konal správne ak bez vyšetrenia naordinoval Clotilbegyit Priateľ má spermiogram v poriadku. Mám ho brať aj naďalej, alebo nie?

    Za odpoveď vopred ďaujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    6 mesiacov neznamená neplodnosť, to by muselo brať lieky viac ako 50% párov, normálne zdravému páru trvá vyše roka kým otehotnie.
    Nie ste neplodní a žiadna liečbqa nie je potrebná, nechápem to, že Vás ženú po vyšetreniach, potom sa divíme, že v zdravotníctve nie sú peniaze, ak sa mrhajú na takéto zbytočnosti.
    Stačí zdravý životný štýl, ideálna hmotnosť, nefajčiť a pravideľne s radosťou mať styk a do roka máte potomka. ŽIadna liečba šancu na otehotnenie momentálne u Vás nezvyšuje !!!! Práve naopak, pozorovaním a stresovaním a liečbou sa ženiete do tzv. psychogénnej neplodnosti.

  • PCO

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor.Mam pco a nemala som asi tri mesiace menzes , tak samozrrejme ani ovulaciu.Teraz sa mi cyklus pomaly upravuje.Chcem sa spytat ci mozem mat menzes a potom nemat ovulaciu?S partnerom sa snazime asi 6mesiacov a nic.Doktor mi zatial nedal ziadne tabletky.Je nejaka sanca ze otehotniem aj bez tabletiek ked sa mi cyklus upravuje?A ako by som presne zistila ci mam ovulaciu?
    Dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    u PCO je naprostý základ ideálna hmotnosť. Potom je doležité endokrinologické vyšetrneie na zistenie inej príčiny PCO, a liečba podľa príčiny. Ak nemáte menštruáciu, vhodná je liečba gestagénmi na druhú fázu cyklu.