Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,626 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Duphaston a ovulácia.

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor . Chcem sa opýtať, či duphaston ovplyvňuje ovuláciu . Moja lekárka mi ho predpísala od 11DC do 25DC potom vysadiť. Vzhľadom na to , že mávam dlhú, bolestivú a silnú menštruáciu . Snažíme sa od apríla o druhé dieťatko, o čom dr vie . Bola som aj na vyšetrení endokrinológom no tam boli výsledky v norme akurát mám zistené autoimunitnú tyreoiditídú ale ta vraj nemá vplyv na otehotnenie. Všade čítam, že ak je duphaston nasadený skôr ako prebehne ovulacia tak ju zablokuje alebo neovplyvní a neprebehne. Je to pravda? Zatiaľ som 13DC ovulačné testy mi krásne silneju každý deň no beriem od toho 11DC duphaston 2x1 , takže ho beriem ešte pred ovulaciu . Ma význam sa snažiť tento mesiac ? Či je to zbytočné? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    Duphaston by sa mal naozaj dávať až po ovulácií ako podpora druhej fázy cyklu. Väčšinou sa dáva od 15. dňa 10 dní. O schéme od 11 dňa som nepočul.