Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • PCO cysta

    , Autor: Klaudi❤️

    Dobrý deň chcem sa opýtať. Mam PCO chceli by sme bábätko snažíme sa už dlho. Minulý rok som brala clostilbelgit ale priateľ bol často v práci tak asi sme sa s ovuláciou netrafili keď bol doma. Potom mi nasadil duphaston. Ten som brala 3 mesiace cyklus sa mi upravil síce sem tam mi menzes meškal týždeň ale vždy prišiel. Prednedavnom som mala pravdepodobne biochémicke tehotenstvo.. Vyšiel mi pozitívny tehotesky test HCG som mala 5 /6...ale následne po 3 týždňoch som dostala menzes.. Ďalší som mala dostať 17.12. Ale týždeň predtým som mala 4 dní špinenie ale menzes sa nedostavil dodnes.. Dnes som bola u lekára povedal mi ze sa mi vytvorila cysta lebo mam 5dozretych vajíčok ktoré nepukli..dal mi vyvolavačku asi agolutin a nasadil mi znovu clostilbelgit. Len som trochu po zabudla dávkovanie aké mi povedal.mozem užívať 2denne jednu tabletku od 3 dňa cyklu? Bude väčšia šanca počať bábätko? A prednedavnom som začala užívať vitamin E 400U.I môžem ho brať naďalej aj keď začnem brat clostilbelgit? Nebude to prekážať pripadne nebude to mat nejaké zle účinky. Môžu sa tieto 2 lieky kombinovať spolu? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    v prvom rade je potrebné povedať, že clostyrbegit je pomerne "silný" liek s vysokými nežiadúcimi účinkami, preto by sa nemal brať viac ako pol roka. Ak ste ním liečená, potom je potrebné splniť aj ostatné podmienky na úspešné otehotnenie. Dávkovanie Vám musí upraviť Váš lekár, pretože sú rôzne protokoly, ozvite sa mu.
    Vitamín D nevadí.