Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Hysteroskopia +Laparoskopia a nasledny sport

    , Autor: HanaB

    Dobry den, 21.11 mi robili hysteroskopiu kde mi odstranili 3 myomy a aj laparoskopiu na zistenie priechodnosti a odstranenie stvrteho myomu. Mala som vyrazne zrasty zrejme po predoslych operaciach a zial pravy vajcovod bol neprechodny a zniceny zrastami takze mi ho vybrali.
    Moja otazka znie, kolko by mal byt kludovy rezim? Snahu o tehotenstvo mi odporucili najskor o 3 mesiace ale kedy mozem zacat cvicit a sportovat? Som lyziarska instruktorka a najviac prace bude od 26.12 tj 5 tyzdnov po operacii, myslite si ze by som mohla lyzovat? Ale to je aj dvihanie ludi, nosenie lyzi atp cely den, 7hod, nie len na hodku/dve denne..myslite ze je to mozne alebo radsej to neriskovat aby som si neprivodila dalsie komplilacie a zrasty? Dakujem za nazor a radu

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    myslím, že už 14 dní po operácií tohto typu môžete začať žiť úplne bežný život a športovať. Psychická rehabilitícia je tiež veľmi dôležitá, nemáme žiadne dôkazy, že by športové aktivity mali vplyv na vznik zrastov.