Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Snaženie

    , Autor: Andersomova

    Dakujem ale predtym neviek aki mal partner spermiogram ked som otehotnela
    Možno mal lepši
    Mohlo sa sa mu zhoršit od vtedi
    Alebo nie?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    spermiogram sa mení, jedno vyšetrenie nie je smerodajné. Ani zhoršený spermiogram však neznamená neplodnosť, najdôležitejšie je to skúšať istú dobu, podľa svetovej zdravotníckej organizácie aspoň 2 roky.

Podobné otázky

  • snaženie sa o bábätko po spontannom potrate

    , Autor: Matox1

    Dobrý deň s manželom sme sa snažili o bábätko 6 rokov a v apríli som ostala tehotná bolo to niečo nádherné sama som tomu neverila no nakoniec 29.7.23 som mala spontanny potrat sama som všetko porodila a nečistili ma bola som 16+5 tt ,chcela by som sa informovať či sa môžme ďalej snažiť o bábätko hneď po prvej ms ak mi po 600 nedeli potvrdia ze je všetko v poriadku ,chcela by som sa opýtať aj na iný názor ako len môjho gynekológa ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak nebolo prevedené čistenie maternice, je možné v podstate otehotnieť hneď po ďalšej menštruácii.
    Na druhej strane je Vaša anamnéza závažná (6 rokov neplodnosť, potom potrat v II. trimestri), v závislosti od priebehu tohto potratu (nedostatočnosť krčka maternice, alebo infekcia) by bolo možné previesť opatrenia na zníženie rizika opakovania.

  • Márne snaženie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň Doc. MUDr. Jozef Záhumenský, chcela som sa opýtať ako mám postupovať, keď sme sa s exmanželom snažili splodiť dieťa asi 5 rokov, chodili sme po vyšetreniach (laparoskopia, krvné testy, vyšetrenie spermií) všetko bolo v poriadku aj tak sa nám nepodarilo splodiť dieťa.Po čase sme sa rozviedli a momentálne mám nového partnera a s tým sa už snažím splodiť dieťa asi 4 mes. a zase nič. A teraz tá otázka: Nám ísť za mojim gynekologom alebo nám ešte počkať?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    počkajte, určite. Ak ste mala vyšetrenia v norme, nie je dovod na vyšetenie, nezvýši to pravdepodobnos´t otehotniea. Veľmi často zmena partnera vedie k oplodneniu. Počkajte minimálne rok.

  • Tehotensky test

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. som rok a dva mesiace po porode, mojho synceka stale dojcim 3 x za den. pravidelny cyklus zatial nemam, menstruaciu som mala zatial iba dva krat, aj to s prestavkami, no uz by sme chceli s manzelom dalsie babatko. pred par dnami som si robila jeden tehotensky test, ktory vysiel pozitivne, aj ked druha ciarocka bola velmi jemnulinka. robila som si aj jeden ovulacny test, ktory vysiel taktiez pozitivne, myslela som si, ze som tehotna, avsak dnes som testy zopakovala a su oba negativne. aj teh. aj ovu. Mohli by ste mi prosim objasnit, co sa mohlo stat, a poradit, ako zefektivnit "snazenie sa" ? ako moc zabranuje pocatiu dojcenie 3x denne? dakujem za vasu odpoved. Lucia