Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,582 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • ja

    , Autor: Registrovaný používateľ

    podstupila som uz 5krat inseminaciu s podanim liekov na stimulaciu,nakolko mi zistili protilatky na spermie krcku maternice, tak to bol ten dovod na inseminaciu.Vsetky boli neuspesne ,Mozu tie protilatky prejst aj do maternice ked to nevislo?Doktorka mi odporuca umele oplodnenie,Podarilo by sa to umelym oplodnenim,nemozu tie protilatky znicit aj oplodnene vajicko?KATKA

Podobné otázky

  • Spermiogram

    , Autor: Kami9

    Dobry deň pan doktor , ešte som sa chcela opýtať , či je možné zdravé otehotnenie pri partnerovi, ktorý má 2% morfologicky správnych spermií. Pred mesiacom som prekonala biochemické tehotenstvo takže ide to aj prirodzene , len sa obavam či takto neskončí každé tehotenstvo. Ja mám slabšie pco
    Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    asi teoreticky áno, ale pravdepodobnosť nie je vysoká. Neviem bližšie, či ste nedostávali lieky na indukciou ovulácie a nebol test falošne pozitívny.

  • Biochemické tehotensttvo

    , Autor: Kami9

    Dobrý deň, pán doktor, chcela by som počuť názor od vás ako odborníka keďže mám pocit, že názory lekárov sa dosť líšia. S priateľom sa snažíme o bábätko len pár mesiacov , mám pcos ( na sone mám policysticke vajecniky , ale všetky hladiny mám v norme ako tak ( AMH 4,17, prolaktín 35) nemám ani zvýšené mužské hormony ani nadváhu ani ochlpenie nič. Moj cyklus je ako tak pravidelný-28-33 dní. V minulosti som menštruáciu nemala aj 3mesiace. Z toho usudzujem, že pcos nie je tak silné. 5 cyklov som bola liečená clostylbegytom , trikrat som mala schému 2x1 kde mi vaječníky nezareagovali ,dvakrat potom zvýšili na 3x1 kde mi dozrievali aj 3vajícčka avšak k otehotneniu nedošlo, a na dalsi mesiac som otehotnela prirodzene, avšak bolo to biochemické tehotenstvo v 6tt. Chcem podotknúť že partner mal len 2% morfologicky správnych spermií. Tento cyklus mi skusila gynekologička nasadit letrozol kde mi dorástol na 20mm pichla som si ovitrelle. V CAR mi
    Povedali že by sa musel stať zázrak aby som otehotnela. Pri poslednej návšteve mojej gynekologička saa ma spytala či mi robili test priechodnosti vajcovodov , a toto mi nik nerobil.bolaa prekvapená keď som jej povedala že nie.Moja otázka znie, či sa ako jeden z krokov vykonáva aj tento test? A či je ešte možné aj spontanne tehotenstvo? Ivf by bola pre mňa už len posledná možnosť
    Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je to na mňa priveľa informácii, pričom každá z nich má vplyv na otehotnenie, podľa toho čo píšete vy máte prevažne neovulačné cykly a partner je takmer neplodný. Ak je to naozaj tak, tak žiadna liečba okrem IVF nezvyšuje šancu na otehotnenie, môžete skúsiť ešte indukciu ovulácie, ale tá by sa nemala podávať dlhšie ako 6 mesiacov. Priechodnosť vajcovod myslím nie je potrebné vyšetrovať, ak naozaj vieme skutočnú príčinu neúspechov (partnerov spermiogram).

  • Vysetrenie

    , Autor: Aabbcc

    2roky sa snazime o dieta,moja lekarka z mojej strany nevidi problem.Manzel nechce ist na vysetrenie na kliniku,da sa urobit spermiogram aj v domacom prostredi?Je ten test nutny?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    mužský faktor neplodnosti je rovnako závažný ako ženský. Ak sa Vám dva roky nedarí, je vyšetrenie partnerovho spermiogramu dôležité. Ohľade okolností odberu sa musíte poradiť v centre, kde sa spermiogram vyšetruje.

  • Diphereline

    , Autor: SimonkaLes

    Dobrý deň, začíname cyklus IVF. Budem brať Duphaston od 16. dňa a na 23. deň cyklu začínam s aplikáciou injekcií Diphereline. Chcem sa opýtať, ak by náhodou nejakým zázrakom došlo v tomto období k otehotneniu, mali by tie injekcie nejaký vplyv na plod? Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    počas IVF by Vás mali v centre ART podrobne poučiť aj o ochrane pred prípadným prirodzeným otehotnením, ak nie, určite by ste ich mali konzultovať.

  • Ovulácia

    , Autor: 99motylik9

    Dobrý deň, chcem sa spýtať, či môžem mať ovuláciu aj bez toho, aby som mala menštruáciu?
    16. októbra som mala poslednýkrát menštruáciu po tom, čo som predtým vysadila HAK Artizia, po cca 12 rokoch.
    Od vtedy som ešte nedostala ani jeden mesiac menštruáciu. Preto by som sa chcela spýtať, či je možné, že by som ovuláciu mala aj bez menštruácie ? Už som objednaná aj ku svojej pani lekárke, len som zvedavá, či to je vôbec možné a či je bežné, že žena nema tak dlho menštruáciu. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ovulácia predchádza menštruáciu, avšak ak nemáte menštruáciu od oktobra, je malá pravdepodobnosť, že ovulujete, pretože po ovulácií by malo vždy prísť ku krvácaniu (ak nie ste tehotná).
    Ak nemáte menštruáciu po vysadení antikoncepcie, zrejme je nejaký problém, ktorý antikoncepcia riešila, a po vysadení sa objavil. Určite je potrebné vyšetrenie ale spravte si pre istotu aj tehotenský test.